Τελικός Europa League: Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο

EuropaLeagueFinalΣτον ισπανικό “εμφύλιο” του τελικού του Europa League στρέφονται τα “φώτα” της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναμετρούνται με φόντο την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Από τα προκριματικά στον τελικό. Μία χρονιά σαν… παραμύθι για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που μετά από δύο χρόνια επιστρέφει και πάλι σε μεγάλο τελικό και με καθυστέρηση διεκδικεί εκ νέου το τρόπαιο.

Οι Μαδριλένοι άρχισαν τη φετινή τους περιπέτεια στις 18 Αυγούστου όταν και αντιμετώπισαν για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League την Γκιμαράες από την Πορτογαλία.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0, ενώ εύκολο απόγευμα είχαν και στον επαναληπτικό νικώντας με 0-4. Στους ομίλους η Ατλέτικο αγωνίστηκε κόντρα στην Ουντινέζε, τη Σέλτικ και της Ρενς, εβρισκόμενη στον 9ο όμιλο και τερμάτισε στην πρώτη θέση έχοντας 13 πόντουε και μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία σε έξι παιχνίδια.

H συνέχεια όσο και αν δεν το περίμενε κανείς ήταν εύκολη για τους «ροχινμπλάνκος» μια και βρήκαν στο δρόμο τους τον Ανόβερο το οποίο νίκησαν δύο φορές με το ίδιο σκορ (2-1). Στους «4» τους περίμενε ο «εμφύλιος» με τη Βαλένθια και θεωρητικά ένα δύσκολο και μοιρασμένο παιχνίδι για πρόκριση, που όμως οι παίκτες του Σιμεόνε μετέτρεψαν σε… περίπατο.

Με το 4-2 του πρώτου αγώνα που θα μπορούσε να είναι ακόμα και 6-2 πήγαν στο «Μεστάγια» και πήραν τη νίκη-πρόκριση (1-0 ) στο μεγάλο τελικό με τον καλύτερο τρόπο.

Μπιλμπάο: Η κορυφαία στιγμή για την Μπιλμπάο έφτασε, που απόψε θα διεκδικήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας της. Η μοναδική φορά που αντιμετώπισε Ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το 1977, όταν και έφτασε στον τελικό του UEFA Cup, όπου ηττήθηκε σε διπλούς αγώνες από τη Γιουβέντους.

Πάμε να δούμε όμως τώρα την πορεία της Αθλέτικ έως εδώ, που ξεκίνησε από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου και την παρουσία στα playoffs, μέχρι την παρουσία στον αποψινό μεγάλο τελικό. Στον πρώτο αγώνα που έδωσε, έμεινε στο 0-0 με την Τράμπζονσπορ, αλλά δε χρειάστηκε να δώσει επαναληπτικό, μιας και μετά την τιμωρία της Φενέρ, η Τράμπζονσπορ πήρε πρόκριση για το Champions League και η Αθλέτικ εξασφάλισε παρουσία στους ομίλους του Europa League.

Εκεί βρέθηκε μαζί με Σάλτσμπουργκ, Παρί Σεν Ζερμέν και Σλόβαν Μπρατισλάβας και τερμάτισε σχετικά εύκολα στην 1η θέση, με συγκομιδή 13 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στη φάση των «32» βρήκε απέναντι της τη Λοκομοτίβ Μόσχας, από την οποία ηττήθηκε με 2-1 στον πρώτο αγώνα, ενώ στον επαναληπτικό έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη – πρόκριση με 1-0.

Στους «16» ήρθε αντιμέτωπη με τη μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίρνοντας ένα ιστορικό διπλό στο «Όλντ Τράφορντ» με 3-2 στο πρώτο ματς και σφραγίζοντας την πρόκριση με το 2-1 του επαναληπτικού. Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Σάλκε, με άλλο ένα μεγάλο διπλό, με 4-2 στο πρώτο ματς, ενώ το παιχνίδι στο «Σαν Μαμές» έμεινε στο 2-2. Μέχρι που φτάσαμε στα ημιτελικά, όπου στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε με 2-1 από τη Σπόρτινγκ, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, κερδίζοντας στην έδρα της με 3-1.

Εκτίμηση: Κατάκτηση Μπιλμπάο (2.10)

Για περισσότερες αναλύσεις και για επιπλέον στοιχηματικές επιλογές επισκεφτείτε το www.betarades.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;