Ιστιοπλοΐα για Φοιτητές: Η διαδρομή

Παρασκευή, 18 Μαΐου

Το ταξίδι ξεκινάει από τη μαρίνα του Καλαμακίου, με πρώτο προορισμό τον Πόρο. Η απόσταση είναι περίπου 25 ναυτιλιά μίλια. Φτάνουμε νύχτα στον Πόρο και δένουμε το σκάφος στο πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού, δίπλα στα υπόλοιπα ιστιοπλοϊκά. Η εμπειρία της νυχτερινής διαδρομής είναι μοναδική. Η νυχτερινή ζωή στα μπαράκια στο λιμάνι είναι έντονη, και μπορείτε να διασκεδάσετε με την μεγάλη παρέα της εκδρομής. Εναλλακτικά, και αν το επιθυμεί το πλήρωμα του σκάφους, μπορείτε να ρίξετε άγκυρα σε έναν από τους ήσυχους κόλπους του νησιού και να απολαύσετε μία ρομαντική νύχτα, κάτω από τα αστέρια, μακρυά από το θόρυβο του νησιού.

Σάββατο, 19 Μαΐου

Την επόμενη μέρα το ταξίδι συνεχίζεται για την Ύδρα (απόσταση περίπου 12 μίλια). Αν το πλήρωμα το επιλέξει, γίνεται στάση σε κόλπου του Πόρου για μία βουτιά. Στη συνέχεια σηκώστε πανιά μέχρι την Ύδρα, που το αεράκι της περιοχής προσφέρει συνήθως μία ήσυχη πλεύση.

Στην Ύδρα τα σκάφη δένουν στο παλιό λιμάνι, ή αν είναι γεμάτο στο γειτονικό κόλπο Μανδράκι. Από εκεί μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την πόλη ή να πάτε με ταξί της θάλασσας. Το Μανδράκι έχει καθαρά νερά και έτσι μπορείτε να βουτήξετε από το σκάφος για μπάνιο. Το λιμάνι της Ύδρας είναι πανέμορφο μέρα και νύχτα. Διασκεδάστε στα μπαράκια μέχρι αργά, μέσα στα γραφικά στενά της πόλης, ή πλάι στο λιμάνι.

Κυριακή, 20 Μαΐου

Την επόμενη μέρα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στη μαρίνα Καλαμακίου. Η απόσταση είναι περίπου 35 μίλια (περίπου 7 ώρες ιστιοπλοΐας), οπότε καλύτερα ξεκινήστε μετά τον πρωινό καφέ στο σκάφος ή το λιμάνι. Ανάλογα με την ώρα αναχώρησης, κατευθυνθείτε απευθείας στο Καλαμάκι ή καλύτερα προγραμματίστε και μία στάση στο λιμάνι Αγία Μαρίνα της Αίγινας. Εκεί απολαύστε μία ακόμα βουτιά στη θάλασσα και ένα γρήγορο γεύμα στο σκάφος, πριν την επιστροφή στην Αθήνα.

Για επικοινωνία κάνε click εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;