Γιατί Θα Ψηφίσω Στις Εκλογές

Να ένα καλό ερώτημα! Γιατί θα ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές; Οι λόγοι είναι πολλοί και πιστεύω ότι αξίζει να τους αναλύσω, μήπως και καταφέρω και πείσω τους όποιους αναποφάσιστους.

Κατ’ αρχήν πρέπει να καταλάβουμε ότι το δικαίωμα ψήφου δεν είναι απλώς κάτι το δεδομένο του οποίου η άσκηση εξαρτάται από την διακριτική ευχέρεια του καθενός, αλλά το πιο σημαντικό πολιτικό δικαίωμα το οποίο έχει κατακτήσει ο κάθε πολίτης στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ένα δικαίωμα το οποίο μας κάνει μέρος του Κράτους, αυτής της απρόσωπης οντότητας που όλοι κατηγορούμε. Ένα δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με πολύ αγώνα και αίμα! Ένα δικαίωμα το οποίο παραμένει διακαής πόθος για πολλούς λαούς της υφηλίου. Για λαούς οι οποίοι, ακόμα και αυτή την ώρα που γράφω, αγωνίζονται και πεθαίνουν για να καταφέρουν να το ασκήσουν, όπως στην Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες. Ένα δικαίωμα για το οποίο κάποιοι αυτοθυσιάστηκαν, όπως ο Τυνήσιος μανάβης Μοχάμεντ Μπουαζίζι που αυτοπυρπολήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, πράξη η οποία πυροδότησε την Αραβική Άνοιξη με πολλές ακόμα θυσίες.

Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα, πρέπει να παλέψουμε για να μην γίνουν εκπρόσωποι του έθνους, εκπρόσωποι δικοί μας άβουλα όντα! Μαριονέτες χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς ιδέες, χωρίς διάθεση ουσιαστικής εκπροσώπησης του κοινωνικού συνόλου. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι εξίσου σημαντική είναι και η έρευνα για τις θέσεις και τις ιδέες των ατόμων που πρόκειται να ψηφίσουμε. Τέλος, η αποχή δεν είναι πολιτική πράξη, ούτε έκφραση διαμαρτυρίας. Η αποχή είναι πράξη απάθειας και παραίτησης από το μέλλον μας.

Ελπίζω λοιπόν να σας έπεισα για το πόσο σημαντικό είναι ειδικά σε αυτές τις εκλογές να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα και να μην αφήσουμε να κρίνουν το μέλλον μας οι συμπαθέστατες κατά τα άλλα γιαγιάδες και παππούδες, καθώς και οι κομματικά φανατισμένοι στρατοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;