Εισαγγελική έρευνα για χημική ουσία στην Coca Cola

Από neolaia.gr Team 11 Απριλίου 2012

Έρευνα ζητήθηκε από την Εισαγγελία, σχετικά με δημοσίευμα που κάνει λόγο για χημική ουσία σε κουτάκια της Coca Cola.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, σε 100.000 κουτιά και φιάλες Coca Cola εντοπίστηκε χημική ουσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ανεπάρκεια οργάνων, σε περίπτωση που καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες! Μάλιστα, είναι τοξική και χρησιμοποείται σε ζιζανιοκτόνα! Η Τρία Έψιλον με τη σειρά της εξέδωσε χτες ανακοίνωση, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας:

«Συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων της, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα αυστηρά εσωτερικά κριτήρια ποιότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανακλήθηκαν προληπτικά το Φεβρουάριο λόγω μη αποδεκτής γεύσης. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί προϊόντων δεν ενείχαν οποιοδήποτε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός αυτό έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές εξετάσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς και πιστοποιημένους διεθνείς και ελληνικούς επιστημονικούς φορείς», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε απάντηση, όπως αναφέρει ανακριβoύς δημοσιεύματος που εμφανίστηκε σε έντυπο της Κυριακής.

Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα δημόσιας υγείας αναφορικά με προϊόντα της, αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται: «Από την πρώτη στιγμή, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με δική της πρωτοβουλία, ενημέρωσε σχετικά και συνεργάστηκε πλήρως με τον αρμόδιο κρατικό φορέα ΕΦΕΤ για την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων από τους πελάτες της. Η ενημέρωση της Coca-Cola Τρία Έψιλον προς το καταναλωτικό κοινό ήταν άμεση, συνεχής και με απόλυτη διαφάνεια (ανακοινώσεις/δελτία τύπου της στις 21 και στις 24 Φεβρουαρίου). Η Coca-Cola Τρία Έψιλον λειτουργεί εδώ και 43 χρόνια στην Ελλάδα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της αποτελούν τη σημαντικότερη υποχρέωσή της απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ