Άννα Διαμαντοπούλου | Επιστράτευση ναυτικών για την απεργία;

Από neolaia.gr Team 6 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση εξέδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την απόφαση της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει κανονικά την απεργία την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Αναλυτικά:

«Η ΠΝΟ με τη σημερινή της ανακοίνωση κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί  την τουριστική περίοδο και προκαλεί  ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούν και έδωσαν για μία ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Για το επίμαχο θέμα του Οίκου του Ναύτου, μάλιστα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συζήτηση τη Δευτέρα στο γραφείο του Υπουργού Υγείας» τόνισε και προσέθεσε:

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον. Θα το κάνει με κάθε τρόπο.

Για μία ακόμα φορά ζητώ από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΝΟ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Προσωπικά, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι Υπουργοί, είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου».