Το μέλλον του τζόγου είναι στο Facebook; (infographic)

Από neolaia.gr Team 4 Απριλίου 2012

Τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια είναι δύο τεράστιες βιομηχανίες, που συναντιούνται στον κόσμο του social gaming. Τα παιχνίδια στο Facebook έχουν τόση κίνηση, όση οι εταιρίες με online καζίνο ονειρεύονται ακόμα. Είναι αυτός ο δρόμος τους προς το μέλλον;

Αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς που περιγράφουν τον κόσμο του Facebook, θα δει ότι έχει πάνω από 800 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, με τους μισούς περίπου να είναι ενεργοί καθημερινά. Καθένας από τους χρήστες που επιλέγει να δώσει χρήματα για κάποιο παιχνίδι ξοδεύει περίπου $1-5.

Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μέσα στο 2012, η βιομηχανία του διαδικτυκού τζόγου έχει κέρδη $6,2 δισεκατομμύρια. Την ίδια ώρα, τα social games έχουν βγάλει πάνω από 5 φορές αυτό το ποσό ($35,8 δισεκατομμύρια).

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το πόκερ είναι λιγότερο από το 20% της βιομηχανίας των διαδικτυκών τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα για το πόκερ, υπάρχουν κυριολεκτικά άλλοι τόσοι παίκτες στα social media, που δεν παίζουν με αληθινά χρήματα.

Για την ακρίβεια, διεθνώς 14,5 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν πόκερ online με αληθινά χρήματα. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μεγάλο μέρος από αυτούς έχει ακούσει (τουλάχιστον) κάποια πράγματα για τη στρατηγική κι αυτό τους κάνει πιο δύσκολο στόχο για τον μέσο grinder από τους διπλάσιους (36,9 εκατομμύρια) παίκτες πόκερ με play money που υπάρχουν σήμερα στο διαδίκτυο.

Όσο λοιπόν κι αν σας εκνευρίζει ο τύπος που έκανε το εντελώς παράλογο call δικαιώθηκε από το river και σας έκανε το suck out της ζωής σας, μάλλον πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που οι εταιρίες στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα social media, μεγαλώνοντας τον πληθυσμό των ψαριών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ