Διημερίδα

Διημερίδα με θέμα “Προπτυχιακές Σπουδές και Εκπαιδευτικές Πρακτικές στο ΑΠΘ” πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2012 στο Αμφιθέατρο κτηρίου Ε.Ε.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και υλοποιεί  ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που  είναι απαραίτητο να αναδεικνύεται. Παράλληλα με το έργο αυτό εμφανίζονται και διάφορα εκπαιδευτικά προβλήματα και δυσπραγίες που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό διάλογο κι ανταλλαγή εμπειριών. Λόγω των συνθηκών συνήθως τα τμήματα λειτουργούν απομονωμένα και δεν έχουν ευκαιρίες για δημιουργική συζήτηση και ανατροφοδότηση.

Στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρώτο βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου και παρουσίασης ερευνητικών εισηγήσεων, αναλύσεων και μελετών που αφορούν στις πολλαπλές πτυχές της εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και στα συναφή ζητήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής, οργανώνεται η διημερίδα με θέμα  «Προπτυχιακές σπουδές και εκπαιδευτικές πρακτικές στο ΑΠΘ».

Σκοπός της διημερίδας είναι η δημιουργία ενός φόρουμ για την ανάδειξη την  παρουσίαση και  τη  συζήτηση  θεμάτων που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία  όπως αυτή υλοποιείται στις εκπαιδευτικές μονάδες του ΑΠΘ,  καθώς και  τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού, πέρα από τα τμήματα  στα οποία υπηρετούν.  Ειδική έμφαση θα δοθεί  στην  παρουσίαση καινοτομικών πρακτικών, στην ανάδειξη διδακτικών προσεγγίσεων, στην τεκμηριωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των παραγόντων που  τα παράγουν  καθώς και στη διαμόρφωση προτάσεων και ενεργειών  για  τη διαμόρφωση πολιτικών βελτίωσης της εκπαίδευσης στο ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://titan.csd.auth.gr/edupract2012/infos.html

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;