Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με πορεία και εκδηλώσεις

Από neolaia.gr Team 21 Μαρτίου 2012

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με τους Έλληνες ποιητές να πραγματοποιούν πορεία, μαζί με τους εκδοτικούς οίκους, αλλά και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Η πορεία ξεκίνησε από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη πάλι, για τον εορτασμό της ημέρας θα απαγγείλουν ποιητές και μαθητές στίχους του Θεσσαλονικιού ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Οι Ποιητές του αιώνα της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, για τον εορτασμό και του ερχομού της Άνοιξης, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των «Εαρινών Ημερών Βιβλιοθηκών» στο Γενί Τζαμί, στις 20.30 (Αρχαιολογικού Μουσείου 30). Κατά την εκδήλωση ποιητές και άλλοι λάτρεις των βιβλίων θα παίξουν «Παιχνίδι με τις Λέξεις», θέτοντας στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ποιήματος, με τους ανθρώπους να αποτελούν τις λέξεις του.

Αν πάλι είστε του κινηματογράφου, στις 6 θα προβληθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, (Νικάνορος 3 και Στ. Νούκα) προβολή της ταινίας «Το ασχημόπαπο κι εγώ» από το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ