Ο άστεγος φοιτητής που κοιμάται στο πανεπιστήμιο!

Από neolaia.gr Team 10 Μαρτίου 2012

Το όνομά του είναι Shane Dussault και είναι φοιτητής Φιλοσοφίας στο McGill University του Καναδά. Η διαφορά του με τους υπόλοιπους φοιτητές είναι πως μεταφέρει όλα τα υπάρχοντά του σε τσάντα, μιας και δεν έχει δικό του σπίτι.

Χωρίς να έχει επαφές με τους γονείς του και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για εστία στο Πανεπιστήμιο, βρήκε τα δίδακτρα με επιχορήγηση που βοηθά όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση και αποφάσισε να μένει στο πανεπιστήμιο. Όλα του τα υπάρχοντα είναι δυο τσάντες, οι οποίες περιέχουν laptop, φαγητό, sleeping bag και ό,τι άλλο του χρειάζεται για να γίνει ανεκτή η διαβίωσή του. Τρώει φαγητό στο πανεπιστήμιο, κάνει γυμναστική στη βιβλιοθήκη και μπάνιο στα ντουζ του γυμναστηρίου.

Το χειμώνα κοιμάται στο πανεπιστήμιο και το καλοκαίρι σε κοντινό βουνό. Αν και δεν αποκαλύπτει τις «κρυψώνες» του, οι φύλακες είναι καλοί μαζί του και του δίνουν μέχρι και συμβουλές. Όπως δηλώνει ο ίδιος, τα σπίτια έχουν γίνει πολυτέλεια, όταν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και με πιο απλούς τρόπους. Νιώθει τυχερός που έχει και άτομα που προσπαθούν να τον βοηθήσουν και φίλους που του προσφέρουν ακόμα και στέγη.

Πάντως δεν σκοπεύει να ζήσει έτσι όλη του τη ζωή. Σύντομα θα γράψει e-book για τον τρόπο ζωής του και ελπίζει σύντομα να έχει τα χρήματα να αποκτήσει τη δική του στέγη και να φτιάξει τη δική του οικογένεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ