Ο σύγχρονος Νώε που θα σώσει τα βιβλία!

Την ανάγκη να διασώσει τα βιβλία από πιθανή ψηφιακή καταστροφή ένιωσε ο Brewster Kahle, ο οποίος ξεκίνησε ως σύγχρονος Νώε να συγκεντρώνει σε μια νέα κιβωτό όσα περισσότερα βιβλία μπορεί.

Μέχρι τώρα έχει δαπανήσει 3 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά βιβλίων, ενώ κάθε εβδομάδα λαμβάνει περίπου 20.000 τίτλους από βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια που προτιμούν πλέον την ψηφιακή μορφή των αντιτύπων. Στόχος του είναι να συλλέξει ένα αντίγραφο για κάθε βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο, θεωρώντας πως πρέπει να διασώσουμε το παρελθόν μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και προσθέτει:

Αν η βιλιοθήκη της Αλεξάνδρειας είχε αντίγραφο για το κάθε βιβλίο και το είχε στείλει στην Ινδία ή την Κίνα, τώρα θα υπήρχαν κι άλλα έργα του Αριστοτέλη ή του Ευριπίδη. Ένα αντίγραφο δεν είναι αρκετό για κάθε ίδρυμα.Η ιδέα προήλθε από την ψηφιοποίηση βιβλίων που ξεκίνησε με το Internet Archive, με το οποίο είχε ψηφιοποιήσει πάνω από 2 εκατομμύρια βιβλία, ενώ αποτελεί και σημαντική συλλογή ηχητικών αποσπασμάτων, εικόνων, αλλά και παλιών ιστοσελίδων.

Όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε πάντως στην κιβωτό των βιβλίων, να ξέρετε πως ο Kahle δεν είναι καθόλου επιλεκτικός, αφού δέχεται από λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, μέχρι κόμικς και εφημερίδες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;