Φίλιππος Πλιάτσικας | Προσοχή στο κενό (νέο cd)

Από neolaia.gr Team 6 Μαρτίου 2012

Επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά ο Φίλιππος Πλιάτσικας, με 11 νέα τραγούδια και τίτλο «Προσοχή στο κενό».

Η πρώτη επιτυχία που ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα είναι το «Πού να πάμε» το οποίο σου δίνει το στίγμα για το υπόλοιπο άλμπουμ.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Φίλιππος Πλιάτσικας:

«Από πιτσιρικάδες, σε πολλά κομμάτια της ζωής μας, ψάχναμε τη φυγή. Μέσα από μια βόλτα με ποδήλατα ή ένα κρυφό τσιγάρο, με την αγωνία μη μας πάρουν χαμπάρι.

Μεγαλώνοντας, η ανάγκη αυτή άλλαζε πρόσωπα, αλλά παρέμενε ίδια. Άλλες φορές έβρισκε κάποια παράθυρα προς το φως κι άλλες έτρωγε τα μούτρα της. Σήμερα η  ανάγκη για φυγή μετατράπηκε σε ανάγκη για απόδραση. Οι άνθρωποι δίπλα δεν αντέχουν και λυγίζουν. Ο ορίζοντας μοιάζει κλειστός και μας χτυπάνε απ’ όλες τις μεριές. Για όλα αυτά μιλάει το άλμπουμ αυτό, με τραγούδια, διαφορετικές ιστορίες πάνω στο ίδιο θέμα, που η μία μπαίνει μέσα στην άλλη, προλογίζοντας ή συνεχίζοντας. Όπως συμβαίνει σ’ όλη μας τη ζωή.

Μιλάει για την απόδραση και την φυγή απ’ όλο αυτό το σκληρό και αφιλόξενο περιβάλλον που καμιά φορά μας περικυκλώνει, αλλά και απ’ τον κακό μας εαυτό. Από ψεύτικες αγκαλιές, από δανεικά φτερά, που άλλες φορές τα καταφέρνουμε να απαλλαγούμε κι’ άλλες όχι.»

Συνεργάτες του Φίλιππου Πλιάτσικα σε αυτό το cd είναι: Μαρία Κοβαίου, Πέννυ Ραμαντάνη, Νάντια Σπηλιωτοπούλου, Σταυρούλα Παγωνά, Δημήτρης Αναματερός στους στίχους και οι Διονύσης Κωνσταντινίδης, Αντώνης Καναράς, Κώστας Μουρούλης, Λευτέρης Πλιάτσικας, Νάντια Σπηλιωτοπούλου στη μουσική.

* Όσοι ενδιαφέρεστε, από τα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει σειρά συναυλιών σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα, Αθήνα, ενώ θα συνεχίσει πάλι τον Ιούλιο για το δεύτερο σκέλος της περιοδείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ