Νιουκάστλ-Σάντερλαντ: Χωρίζει ακόμη και οικογένειες (video)!

Νιουκάστλ και Σάντερλαντ, Σάντερλαντ και Νιουκάστλ. Δύο πόλεις της βορειοανατολικής Αγγλίας που η διαμάχη μεταξύ τους κρατά χρόνια. Συγκεκριμένα από τον 16ο αιώνα, με αιτία το… κάρβουνο!

Οι κάτοικοι του Σάντερλντ αισθανόταν ριγμένοι, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος ο Α΄ ευνοούσε τους εμπόρους του Νιουκάστλ, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Στο Βρετανικό Εμφύλιο, οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο πληθυσμός τους αποδεκατίστηκε.

Η διαμάχη μεταφέρθηκε, αναπόφευκτα, και εντός γηπέδου. Το ντέρμπι του Tyne and Wear είναι από τα πλέον βίαια στο Νησί. Οπαδοί των δύο ομάδων έχουν συγκρουστεί πολλές φορές, μετά από ραντεβού «θανάτου», με απολογισμό δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντιδιαστολή με το βίντεο που ακολουθεί. Δύο αδέρφια και οι γιοί τους παρακολουθούν μαζί το ντέρμπι της Νιουκάστλ με τη Σάντερλαντ την προηγούμενη Κυριακή. Ο Μπα εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε ο Αμεόμπι στο 83ο λεπτό, αλλά ο Μινολέ πέφτει στη γωνία του και αποκρούει.

Τα συναισθήματα είναι φυσικά εκ διαμέτρου αντίθετα. Από τη μία πανηγυρισμοί, από την άλλη απογοήτευση. Χωρίς, ακρότητες, αυτή τη φορά. Από τις στιγμές που αποδεικνύουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ.

Δείτε το βίντεο

 Για περισσότερα νέα από το Μεγάλο Νησί επισκεφτείτε το www.premierleague.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;