Νιουκάστλ-Σάντερλαντ: Χωρίζει ακόμη και οικογένειες (video)!

Από neolaia.gr Team 6 Μαρτίου 2012

Νιουκάστλ και Σάντερλαντ, Σάντερλαντ και Νιουκάστλ. Δύο πόλεις της βορειοανατολικής Αγγλίας που η διαμάχη μεταξύ τους κρατά χρόνια. Συγκεκριμένα από τον 16ο αιώνα, με αιτία το… κάρβουνο!

Οι κάτοικοι του Σάντερλντ αισθανόταν ριγμένοι, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος ο Α΄ ευνοούσε τους εμπόρους του Νιουκάστλ, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Στο Βρετανικό Εμφύλιο, οι δύο πλευρές βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ο πληθυσμός τους αποδεκατίστηκε.

Η διαμάχη μεταφέρθηκε, αναπόφευκτα, και εντός γηπέδου. Το ντέρμπι του Tyne and Wear είναι από τα πλέον βίαια στο Νησί. Οπαδοί των δύο ομάδων έχουν συγκρουστεί πολλές φορές, μετά από ραντεβού «θανάτου», με απολογισμό δεκάδες τραυματισμούς και συλλήψεις.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντιδιαστολή με το βίντεο που ακολουθεί. Δύο αδέρφια και οι γιοί τους παρακολουθούν μαζί το ντέρμπι της Νιουκάστλ με τη Σάντερλαντ την προηγούμενη Κυριακή. Ο Μπα εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε ο Αμεόμπι στο 83ο λεπτό, αλλά ο Μινολέ πέφτει στη γωνία του και αποκρούει.

Τα συναισθήματα είναι φυσικά εκ διαμέτρου αντίθετα. Από τη μία πανηγυρισμοί, από την άλλη απογοήτευση. Χωρίς, ακρότητες, αυτή τη φορά. Από τις στιγμές που αποδεικνύουν γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο «βασιλιάς» των σπορ.

Δείτε το βίντεο

 Για περισσότερα νέα από το Μεγάλο Νησί επισκεφτείτε το www.premierleague.gr