Groopio | Το πρώτο crowd funding site στην Ελλάδα!

Το σημερινό site της ημέρας, μια ενδιαφέρουσα πρόταση και σίγουρα διαφορετική. Πρόκειται για το Groopio.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που βοηθά όσους έχουν νέες ιδέες να βρουν χρηματοδότες.

Οι δημιουργοί του, Δημήτρης Αναγνώστου και Ειρηναίος Φιλιππίδης μίλησαν στην Athens Voice για την ιδέα τους:

Πόσο επίκαιρη είναι για την Ελλάδα η λογική του crowd funding;

Tο crowd funding ή αλλιώς «χρηματοδότηση από το πλήθος» είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στη βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, κατά την οποία ελλείπει η κρατική χρηματοδότηση και το ιδιωτικό κεφάλαιο δύσκολα εμπιστεύεται σε πρωτότυπες ιδέες κεφάλαια, η λογική του crowd funding μπορεί να βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Άλλωστε, ένα πολύ μικρό ποσό από πολλούς αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για έναν.

Πιστεύετε ότι ένα δημιουργικό project μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Λειτουργούμε συλλογικά; Ας μιλήσουμε μ’ ένα παράδειγμα. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Αμερικανού Scott Wilson, ο οποίος με το πρωτότυπο gadget του «LunaTik», ένα ρολόι με ειδική θήκη για το Nano iPod, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω του crowd funding 942.578 δολάρια σε 30 ημέρες! Όσο πιο εμπνευσμένη και διασκεδαστική είναι η σελίδα ενός χρήστη, όσο πιο ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη η ιδέα του, τόσο πιο εύκολα μεταδίδεται ο ενθουσιασμός του χρήστη στους υποψηφίους χορηγούς του!

Τι μεγέθους projects αναμένετε;

Είναι στο χέρι του κάθε χρήστη να καθορίσει το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης καθώς και τη χρονική διάρκεια συγκέντρωσης των χορηγιών. Για παράδειγμα, ένα συγκρότημα μπορεί να ζητήσει από τους fans του 500 ευρώ για να διοργανώσει ένα live στην πόλη του (π.χ. μηχανήματα, ενοικίαση χώρου, publicity) ή 15.000 για να κάνει tour σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την πλευρά μας παρέχουμε στους χρήστες τρεις βαθμίδες ασφαλείας αναφορικά με την αξιοπιστία των δημιουργών projects διασταυρώνοντας τα στοιχεία τους και το ιστορικό τους και θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση δημιουργίας μιας καμπάνιας την ανάρτηση video που πιστοποιεί την ταυτότητα κάθε δημιουργού.

Τι κερδίζει ο groopie;

Ανάλογα με τη συνεισφορά του, είναι και τα προνόμια που θα λάβει από το δημιουργό του project. Για παράδειγμα, βοηθώντας το αγαπημένο σου συγκρότημα να κυκλοφορήσει το καινούργιο του CD, μπορεί να είσαι ο πρώτος που θα λάβει ένα υπογεγραμμένο αντίτυπό του ή ένα free entrance για την επόμενη συναυλία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;