Pinterest | Μάθε για το site που έγινε must!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες για το νέο social network που λέγεται Pinterest και κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο κόσμο.

Τι είναι το Pinterest

Το Pinterest είναι ένα site που συγκεντρώνεις ό,τι θεωρείς ενδιαφέρον, σε μορφή φωτογραφίας. Δημιουργείς Pinboards, ώστε να διαχωρίζεις τα αγαπημένα σου ανα κατηγορία, όπως τοποθεσίες, gadgets, funny, κλπ. Στη συνέχεια κάνεις follow άτομα που θεωρείς ενδιαφέροντα, ώστε να πάρεις κι άλλες ιδέες και κάπως έτσι καταλήγουν και οι δικές σου ιδέες στο Repin, στην αναδημοσίευση δηλαδή από άλλους χρήστες.

Έφτασε σε σημείο να αποτελεί έρευνα αγορά ή να δίνει ιδέες και για μεγαλύτερα γεγονότα απ’ ότι φαντάζεστε, όπως πχ την οργάνωση ενός γάμου, με τη συλλογή πολλών ιδεών από διαφορετικούς χρήστες.

Τι το κάνει ξεχωριστό;

Είναι κάτι μεταξύ Twitter, Instagram, Facebook και Tumblr. Συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία από το καθένα, ενώνοντας τη συλλογή φωτογραφιών με τη δημιουργικότητα, την ταξινόμηση, τη δικτύωση, την επικοινωνία.

Πώς μπορώ να γραφτώ;
Προς το παρόν βρίσκεται σε φάση beta, άρα δεν είναι ανοιχτή η εγγραφή. Μπορείτε να γίνετε μέλος με invite από άλλο μέλος.

Το Pinterest σε αριθμούς

Δημιουργήθηκε το 2010, αλλά εκτοξεύτηκε πέρυσι. Από το Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Δεκέμβριο σημείωσε αύξηση επισκεπτών κατά 429% (!!!!), ενώ χαρακτηρίζεται το νέο  δυναμικά ανερχόμενο social network. Σύμφωνα με έρευνα του Sharaholic, είχε περισσότερη referral traffic σε sites τον Ιανουάριο από τα Google+, Reddit και Youtube μαζί!! Αν συνεχίσει έτσι τους επόμενους μήνες θα σκαρφαλώσει κι άλλο, μένοντας δεύτερο πίσω από το Facebook. Πέρυσι τα έσοδά του ανήλθαν στα 37 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και σε ένα χρόνο από τώρα πώς θα είναι.

Προσωπικό συμπέρασμα: παρόλο που δεν είμαι ακόμα πλήρως εξοικειωμένη, έχει κάτι που με κερδίζει. Προφανώς και δεν έχει γίνει ακόμα καθημερινή συνήθεια, αλλά νομίζω θα γίνει ακόμα δημοφιλέστερο τους επόμενους μήνες. Άτιμο word of mouth….!

Μέχρι τότε, ας το δοκιμάσουμε όλοι μας και ας κρίνουμε! Ας αρχίσουν τα Pins!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;