Apple | Κατηγορίες για τις συνθήκες εργασίας στην Κίνα

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε άρθρο των New York Times για τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων στα κινεζικά εργοστάσια της Apple, δείχνοντας και την άλλη πλευρά ενός μεγάλου κολοσσού.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7 μέρες, κοιμούνται σε κοιτώνες, ενώ δεν μπορούν ούτε να πάρουν τα πόδια τους μετά από 24ωρη βάρδια. Μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί και προστατευτικά δίχτυα στο εξωτερικό των κτιριίων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αυτοκτονίες, οι οποίες έχουν αυξηθεί. Πριν από 2 χρόνια, στην προσπάθεια να καθαριστούν οι οθόνες (και να αποκτήσουν τη γνωστή γυαλάδα) χρησιμοποιήθηκε ένα δηλητηριώδες χημικό, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 140 εργαζόμενοι. Πέρυσι πάλι σημειώθηκαν δυο εκρήξεις, οι οποίες σκότωσαν 4 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 75.
Όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στους New York Times:

“Η Apple δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τίποτα άλλο από την αύξηση της ποιότητας των προϊόντων της και τη μείωση του κόστους. Η ευημερία των εργαζομένων δεν τους αφορά.”

Η Apple με τη σειρά της ισχυρίζεται πως έχουν βελτιωθεί οι εργασιακές συνθήκες τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει προστεθεί και ψυχολογική υποστήριξη. Ο Steve Jobs πριν 2 χρόνια δήλωνε πως πολλά από τα εργοστάσια έχουν εστιατόρια, κινηματογράφους, νοσοκομεία, πισίνες, χωρίς να σχολιάζει σε τι χρειάζονται για παράδειγμα τα νοσοκομεία.

Όταν όμως πολλά κινεζικά εργοστάσια αποτελούνται από εργάτες που έχουν μάθει να ζουν κάνοντας τα πάντα για να διατηρήσουν τη δουλειά τους, τότε ξέρεις ότι η εκμετάλλευση είναι ευρύτερο πρόβλημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;