Υπ. Παιδείας | Καθαίρεσε πρυτανικές αρχές και μέλη ΔΕΠ στην ΑΣΚΤ

Την Παρασκευή που μας πέρασε, το το Υπουργείο έθεσε εκτός καθηκόντων τις Πρυτανικές αρχές της Α.Σ.Κ.Τ., 21 μέλη Δ.Ε.Π, 2 μέλη ΕΕΔΙΠ και 4 ομότιμους καθηγητές.

Τους επέβαλλε αποχή από την άσκηση των διδακτικών και ερευνητικών καθηκόντων τους, καθώς και από κάθε συμμετοχή σε δραστηριότητες του ιδρύματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ.:

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου βασίστηκε σε πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (Ιανουάριος του 2010), μετά από αγωγή φοιτήτριας κατά απόφασης της Συγκλήτου του ιδρύματος για θέμα μετεγγραφής της, παρότι ακολούθησε τελεσίδικη αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών στις 31/10/2011.

Το Υπουργείο με την επίδειξη πρωτοφανούς αυστηρότητας (;), εκδικητικότητας (;)και πυγμής απέναντι στους πανεπιστημιακούς προφανώς έκρινε ότι η ασήμαντη αυτή δικαστική διαμάχη, η οποία έληξε με την τελεσίδικη αθώωση της ΑΣΚΤ, αποτελεί μεγαλύτερο σκάνδαλο από αυτά της Μονής Βατοπαιδείου, της Siemens, των υποκλοπών και των δομημένων ομολόγων. Παρόλα αυτά, μια βδομάδα μετά (20/1), επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία (;) ή συνειδητοποιώντας την πλημμελή του ενημέρωση, ανακάλεσε τη διαπιστωτική πράξη προκειμένου “να μην χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές”, καθώς με την “υποχρεωτική αποχή από την άσκηση των καθηκόντων 25 μελών Δ.Ε.Π και 2 Ε.Ε.Δ.Ι.Π., καθίσταται πράγματι αδύνατη η λειτουργία της Α.Σ.Κ.Τ.” και θεώρησε “την παραπάνω διαπιστωτική πράξη ως μηδέποτε γενόμενη”.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων της Α.Σ.Κ.Τ θεωρεί ότι τόσο η πρώτη αβάσιμη νομικά υπουργική απόφαση όσο και η ανάκλησή της, η οποία δεν αναγνωρίζει την νομική πλημμέλεια της αρχικής απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αποτελούν προσβολή όχι μόνο απέναντι στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Α.Σ.Κ.Τ., αλλά και απέναντι στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.

Καθώς η παραίτηση της ηγεσίας τους Υπουργείου για το απαράδεκτο αυτό ολίσθημα δεν εμπίπτει στους “ηθικούς κώδικες” και τις “παραδόσεις” του σημερινού πολιτικού συστήματος, απαιτείται – τουλάχιστον – δημόσια συγγνώμη εκ μέρους του Υπουργείου και ορθή ανάκληση της αρχικής απόφασης.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΤ
Α. ΔΙΑΛΛΑ
Γ. ΓΟΥΡΖΗΣ
Γ. ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ
Κ. ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Μ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;