Νέες τάσεις στις ακαδημαϊκές σπουδές [2012]

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στις ακαδημαϊκές σπουδές για το 2012; Τί έχουν να πουν γι’ αυτό οι ακαδημαϊκοί σύμβουλοι της Skylines Study Abroad με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης;

Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί ακόμη να πιστεύετε ότι η Βρετανία εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων φοιτητών. Η σημαντική αύξηση στα δίδακτρα των βρετανικών Πανεπιστημίων στρέφει όλο και περισσότερους μαθητές προς άλλες εξίσου ικανοποιητικές εναλλακτικές προτάσεις ακαδημαϊκών σπουδών.

Οι νέες τάσεις για το 2012 είναι η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία, χώρες που όχι μόνο προσφέρουν δωρεάν σπουδές στους φοιτητές της ΕΕ (ή πολύ χαμηλά δίδακτρα), αλλά επίσης παρέχουν υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα, μικρότερες τάξεις με εξατομικευμένη προσοχή σε κάθε φοιτητή. Στοιχεία τα οποία επίσης προσελκύουν τους υποψήφιους είναι η κοσμοπολίτικη ζωή των φοιτητών και οι μεγάλες πιθανότητες να βρουν εργασία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, όπως και μετά την αποφοίτηση. Η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία είναι πολύ ανταγωνιστικές επιλογές, προσφέροντας πάνω από 1.500 προγράμματα προπτυχιακών (Bachelor) και μεταπτυχιακών( Master) σπουδών στην αγγλική γλώσσα, σε αντίθεση με χώρες όπως η Γαλλία, Αυστρία, ή Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν μεν δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά κυρίως στη γλώσσα της κάθε χώρας.

Μια άλλη πτυχή που καθιστά αυτούς τους νέους προορισμούς ελκυστικούς για το 2012 είναι η στενή διασύνδεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με τη βιομηχανία, τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και την έρευνα. Τα ονομαζόμενα «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών» σε αυτές τις χώρες, άλλωστε, πάντα απαιτούν από τους σπουδαστές να κάνουν πρακτική άσκηση 3 ως 6 μηνών σε Εταιρίες, σε τομέα που σχετίζεται με τις σπουδές τους. Αυτή η ανεκτίμητη εμπειρία εργασίας σε μια ξένη χώρα θα είναι σίγουρα ένα από τα πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το βιογραφικό κάθε πτυχιούχου επιστρέφοντας στην Ελλάδα για αναζήτηση κατάλληλης εργασίας.

Μια άλλη σημαντική ακαδημαϊκή αλλαγή στα δρώμενα του 2012 είναι ο αυξανόμενος αριθμός των αιτήσεων για Ιατρικές Σπουδές σε αναγνωρισμένα κρατικά Πανεπιστήμια της Κεντρικής Ευρώπης, σε αγγλόφωνα τμήματα, σε χώρες όπως η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Λετονία και η Βουλγαρία. Το Γραφείο μας όχι μόνο αναλαμβάνει την ειδική προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις Βιολογίας & Χημείας (στην αγγλική γλώσσα), αλλά χρησιμοποιείται και ως εξεταστικό κέντρο από ορισμένα ευρωπαϊκά Ιατρικά Πανεπιστήμια.

Για μία προσωπική συμβουλευτική και καθοδήγηση μπορείτε, χωρίς καμία υποχρέωση ή δέσμευση, να επικοινωνήσετε με τη Skylines στο studies@skylines.gr ή στο 210 6777779 website: www.studytravel.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;