Συνελήφθη ο Ιδρυτής της Megaupload!

Από neolaia.gr Team 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Kim Schmitz, ή κατά κόσμο ο  Kim Dotcom, ο οποίος έκλεισε την περασμένη βδομάδα τα 38, είναι ο ιδρυτής της Megaupload. Ζούσε μέχρι πρότινος μες στη χλιδή και τα πλούτη, με τα ξέφρενα πάρτι του και τα υπερπολυτελή αμάξια και σπίτια του. Έλα, όμως που η ζωή έχει γυρίσματα και τώρα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οι Αμερικάνικες αρχές του επιφύλασσαν ένα δώρο γενεθλίων αλλιώτικο και μη αναμενόμενο. Έκλεισαν την υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων Megaupload με τη κατηγορία της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Schmitz ήταν ένας εκ των τεσσάρων που συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο, ενώ εκκρεμούν άλλα είκοσι εντάλματα.

Από τα 15 του είχε κάνει φανερή την κλίση του στους υπολογιστές. Δεν χρησιμοποιούσε πάντα νόμιμες διαδικασίες στις ενέργειές του.  Στα 19 του είχε χακάρει τους υπολογιστές του Πενταγώνου, και της NASA. Στην ηλικία των 20 ετών είχε ήδη συλληφθεί και καταδικαστεί για «ηλεκτρονική κατασκοπεία». Λίγο αργότερα ίδρυσε μια διαδικτυακή επιχείρηση ασφάλειας με το όνομα DataProtect. Έπειτα, επένδυσε  50 εκατομμύρια δολάρια (38,6 εκατ. ευρώ) στην letsbuyit.com, μια διαδικτυακή επιχείρηση αγοραπωλησιών, η οποία ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει. Την εκτόξευσε στα ύψη και τα κέρδη του ολοένα και αυξάνονταν. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα στις επιχειρήσεις του δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Επιστράτευσε για βοήθεια σε επίπεδο διαφήμισης καλλιτέχνες όπως η Alicia Keys και το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του πήγαινε στις διαφημιστικές δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ