Wikipedia | Κλειστή λόγω διαμαρτυρίας αύριο

Χωρίς Wikipedia θα είμαστε αύριο ολόκληρη την ημέρα, μιας και το γνωστό site αποφάσισε να κλέισει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το SOPA (Stop Online Piracy Act).

Συγκεκριμένα, θα είναι κλειστή από τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδος, λόγω της διαφοράς ώρας. Αντί για τη Wikipedia, θα εμφανίζονται τα στοιχεία των μελών του Κογκρέσου, με τον ιδιοκτήτη του site Jimmy Wales να ελπίζει να τους “βομβαρδίσουν” από κλήσεις.

Εκτιμάται ότι η αγγλική Wikipedia δέχεται καθημερινά 25 εκατομμύρια επισκέπτες και η απόφασή της φυσικά και θα γίνει αισθητή σε αυτούς που πρέπει να γίνει.

Σκοπός της SOPA είναι να βοηθά τους παρόχους να καταπολεμούν τις παραβιάσεις των copyrights, να απαγορευτεί το streaming χωρίς άδεια και να μπλοκάρεται η πρόσβαση σε sites που δεν τηρούν τους κανονισμούς. Σύμμαχοί τους οι Universal, Warner Bros, Viacom, ESPN, ABC, Major League Baseball και National Football League. Αντίθετοι αυτού είναι οι Facebook, Google, AOL, Yahoo, Twitter, eBay, οι οποίοι θεωρούν πως τέτοια κίνηση θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στο Ίντερνετ, μιας και παρεμποδίζει την ελευθερία των χρηστών.

Και η διαμάχη συνεχίζεται (και νομίζω πρέπει να την παρακολουθήσουμε για τυχόν εξελίξεις).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;