Βοήθεια! Δεν μπορώ να κάνω focus!

Πέρασε αρκετός καιρός για να καταλάβω ότι η λέξη “συγκέντρωση” έπρεπε να είναι επιστήμη. Πώς μπορείς να αποκτήσεις το focus που χρειάζεσαι όταν πάντα βρίσκεις γύρω σου κάτι να σου αποσπάσει την προσοχή; Πόσο ρόλο έχει παίξει το Ίντερνετ σε αυτό το πρόβλημα;

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας. Τα πάντα τρέχουν και εμείς παλεύουμε να τα προλάβουμε. Είναι γεγονός πως το Ίντερνετ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση αυτών των ρυθμών, αλλά μάλλον δεν είχαμε φανταστεί για τι ταχύτητες θα μιλούσαμε με την επέκταση των social media. Πλέον η είδηση, η ψυχαγωγία, η προσωπική μας έκφραση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, μιας και έχουμε μάθει να συντομεύουμε τα πάντα. Διαβάζουμε τα νέα από previews στο Facebook, βλέπουμε λίγα δευτερόλεπτα από ένα βίντεο και το κλείνουμε, γράφουμε tweets 140 χαρακτήρων, μιλάμε με συντομογραφίες.


Πρέπει να το παραδεχτούμε λοιπόν πως τα άτιμα τα social media μας έχουν αλλάξει πλήρως τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζούμε, λειτουργούμε. Όσο και να μην το έχετε αναλύσει, ζείτε καθημερινά με προβλήματα συγκέντρωσης. Δεν νομίζω να είναι μόνο δικό μου πρόβλημα η αδυναμία να διαβάσω ένα βιβλίο για 1-2 ώρες χωρίς διακοπή (και πολύ λέω). Ενδιάμεσα θα δω τα email μου, θα μπω στο Facebook, θα ακούσω μουσική, θα ψάξω κάτι στο Google, θα απαντήσω σε tweet.

Δεν είναι εύκολο όταν πάρεις τον…κακό τον δρόμο να γυρίσεις πίσω. Για αυτό και εμείς οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερο πρόβλημα συγκέντρωσης. Υπολογίζεται ότι αποσπάται η προσοχή μας ανα 5 δευτερόλεπτα, ενώ πριν από 10 χρόνια αποσπώνταν ανα 12 λεπτά!! Τι κάνουμε λοιπόν; Προσπαθούμε, όσο γίνεται να πειθαρχήσουμε τον εαυτό μας και να συγκεντρωθούμε. Τουλάχιστον για τις στιγμές που χρειάζεται.


Γιατί είναι σπαστικό ρε γαμώτο να ετοιμάζεσαι να πας μάθημα και να κοιτάς τα mail σου. Είναι σπαστικό να μπαίνεις στο διάλειμμα στο Facebook λες και έχεις χάσει τα νέα της ημέρας. Πριν κάψεις τελείως τα εγκεφαλικά σου κύτταρα, προσπάθησε να χαλιναγωγήσεις την χρήση της τεχνολογίας. Ας καούμε, αλλά με μέτρο!

* Θα επανέλθω στο θέμα με στατιστικά στοιχεία αύριο.
** Για πείτε τις εμπειρίες σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1