Ρένια Λουιζίδου | «Μου πρότειναν μείωση 70-80%!»

Από neolaia.gr Team 5 Δεκεμβρίου 2011

Πάντα ειλικρινής και με χιούμορ στις συνεντεύξεις της η Ρένια Λουιζίδου, μίλησε στο ΕΘΝΟΣ για την κρίση που πλήττει έντονα και το δικό τους επάγγελμα, το (τηλεοπτικό) παρελθόν της, το παρόν και το (όποιο) μέλλον.

Απόσπασμα από το TV Έθνος:

-Πόσο σε έχει χτυπήσει η κρίση;

Εχω «πέσει» πολύ στα λεφτά που έπαιρνα, γιατί αυτό έχουν αναγκαστεί να κάνουν όλοι -κι όχι μόνο στη δική μας δουλειά. Δεν μπορείς να δουλέψεις αν δεν κάνεις υπαναχωρήσεις. Ναι, έχω ρίξει πολύ το κασέ μου.

-Ησουν από τις καλύτερα αμειβόμενες ηθοποιούς για χρόνια…

Πράγματι, έπειτα από 20 χρόνια στην τηλεόραση έφτασα να αμείβομαι πολύ καλά, όπως άλλωστε και αρκετοί συνάδελφοί μου. Δεν ήταν όμως διόλου «εύκολα λεφτά». Κάνουμε 10 και 12 ώρες γυρίσματα και σε αντίξοες, συχνά, συνθήκες για σειρές που δεν μας αφήνουν χρόνο να δουλέψουμε παράλληλα και στο θέατρο, ενώ με τα χρήματα που παίρνουμε για τα 20 επεισόδια πρέπει να περάσουμε όλη τη χρονιά. Δεν το παίζω μελό, αλλά δεν αντέχω αυτή την ψευδή αίσθηση που υπάρχει ότι έχουμε πιάσει την καλή. Δεν έκανα τηλεόραση πέρυσι ούτε και φέτος. Και ίσως ούτε και του χρόνου. Ζω από τα λεφτά του θεάτρου.

-Πόσο τοις εκατό λιγότερα χρήματα σου πρότειναν συγκριτικά με την τελευταία σου δουλειά;

70%-80%! Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα! Γνωρίζω βέβαια ότι συνάδελφοί της γενιάς μας έφτασαν να ρίξουν πολύ το κασέ τους…

-Ο Πέτρος Φιλιππίδης μας είπε για ένα γερό 45% πρόσφατα!

Το ποσοστό αυτό νομίζω ότι «φοριέται» πολύ πια. Εντάξει, θα το δεχόμουν αυτό. Αλλά 70% με 80%; Σε λίγο θα μας ζητούν να παίξουμε… δωρεάν -εάν κι εφόσον βέβαια κάνουν σειρές, γιατί το βλέπεις ότι αυτές που βγάζουν είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού μόνο. Τραγικό!

-Και οι νέες ελληνικές σειρές είδες τι τηλεθέαση είχαν;

Ναι, γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά να βγει. Μένει σπίτι και διψάει να δει καλή ελληνική κωμωδία. Πρέπει να το σέβονται αυτό οι σταθμοί.

-Ο Ρώμας μου έλεγε ότι επιθυμεί τη συνέχεια του «Καφέ της Χαράς»…

Που πια θα λέγεται…ΚΑΠΗ της Χαράς! Το θέλω κι εγώ, αλλά ήταν ακριβή παραγωγή και δεν τη σηκώνουν οι εποχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ