Κριτική ταινίας | Το Τανγκό των Χριστουγέννων

Δεν έχω συνηθίσει να βλέπω ελληνικό κινηματογράφο όχι γιατί δεν υπάρχουν καλοί ηθοποιοί αλλά γιατί σε κάθε ταινία κάτι μου λείπει. Το τανγκό των Χριστουγέννων με ώθησε να το δω ίσως από το πολύ ωραίο τρέιλερ.

Είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη. Η ταινία μας μεταφέρει στο 1970 όπου ο υπολοχαγός Καραμανίδης (Γιάννης Στάνκογλου) ερωτεύεται την όμορφη γυναίκα (Βίκυ Παπαδοπούλου) του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου (Γιάννης Μπέζος). Ο υπολοχαγός θέλοντας να προσεγγίσει κάπως την γυναίκα του συνταγματάρχη ζητά από τον νεαρό φαντάρο (Αντίνοος Αλμπάνης) να του μάθει να χορεύει. Η γνωριμία τους θα είναι καταλυτική.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Κουτελιδάκης επέλεξε να γυρίσει την ταινία του σε Έβρο, Αλίαρτο, Αττική μέχρι το στρατόπεδο των Αγίων Αναργύρων, κατά την γνώμη μου το αποτέλεσμα δεν τον αδίκησε για τις επιλογές του.

Εντυπωσιάστηκα πολύ από το ταλέντο του Αντίνοου καθώς με έπεισε απόλυτα, δεν έχω να πω κάτι για τον Γιάννη Στάνκογλου καθώς και στο Νησί είδαμε πόσο καλά μπορεί να αντεπεξέλθει σε έναν δραματικό ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί η σοβαρότητα του Γιάννη Μπέζου που τον έχουμε συνηθίσει σε τηλεοπτικόυς ρόλους (Ζάχος Δόγκανος) να είναι πολύ κωμικός και πολύ διαφορετικός. Τέλος είμαι της άποψης ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει αξιόλογες ταινίες και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δείτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;