Απόψεις | Υπάρχει μόνο ένας βασιλιάς;

crown of the kingdom of greece

Δε χωράει καμία αμφιβολία πως η Google έχει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Πως η Microsoft έχει την καλύτερη σουΐτα εφαρμογών γραφείου. Πως η Apple έχει τον καλύτερο τρόπο να απολαμβάνεις τα πολυμέσα σου. Πως το Facebook έχει το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Πως η Wikipedia είναι η πιο πλήρης πηγή πληροφόρησης. Έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο που δεν είναι καν εφικτό οι ηγέτες να κατέβουν από το θρόνο τους; Μήπως δεν υπάρχει πια τίποτα που μπορεί να ωθήσει το Web σε επανάσταση;

Όσοι επισκέπτονται blogs και ψάχνουν για την τεχνολογία σίγουρα θα έχουν διαβάσει για τη “νέα μηχανή αναζήτησης που θα βάλει τέλος στην πρωτοκαθεδρία του Google”, για “το νέο κοινωνικό δίκτυο που είναι τόσο καλύτερο από το Facebook” για “το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα που σου φέρνει τα πράγματα σε καλύτερο πακέτο από το Amazon”. Που είναι τελικά όλα που βγαίνουν καθημερινά; Η απάντηση είναι: στον κουβά; Και η απάντηση στο γιατί είναι απλή.

Το Web είναι γεμάτο παραδείγματα από πρωτότυπες εφαρμογές που κατάφεραν να γίνουν αναπόσπαστα εργαλεία στο χρήστη του internet και να μας “κλειδώνουν” ακόμη λίγα λεπτά μπροστά από μια οθόνη. Η καινοτομία βρίσκεται στη δημιουργία του Google, του Facebook, του Office, του iTunes, του Amazon, της Wikipedia, του Booking.com, του Blogger, του Twitter, του eBay και γιατί όχι ακόμη και του Pirate Bay. Η σκέψη πως το διαδίκτυο δεν μπορεί να λύσει άλλα προβλήματα είναι περιοριστική.

Ακούω συχνά για το πως “αυτό θα χτυπήσει το Facebook” “αυτό θα χτυπήσει το Twitter” κ.ο.κ. αρκεί να αναλογιστούμε πως στο χώρο του διαδικτύου έχουμε χρησιμοποιήσει και αγαπήσει όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες υπηρεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια που έχει γίνει mainstream παγκοσμίως. Ωστόσο το internet δε φαίνεται να καν να πλησιάζει το “ταβάνι” του. Πολύ αντίθετα, νέες υπηρεσίες γεννιούνται σχεδόν καθημερινά και μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον μια επιτυχία κάνει κάποιον εκατομμυριούχο. Ας μην ακούμε πια για λύσεις που ψάχνουν για πρόβλημα αλλά για λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα.

Η απάντησή μου λοιπόν είναι πως υπάρχει μόνο ένας βασιλιάς, αλλά τα κράτη είναι πάνω από 100 και δεν έχουμε εξερευνήσει το 90% της γης του internet. Ας σταματήσουν οι καινοτόμοι να προσπαθούν να πάρουν τη γη των άλλων και ας εξερευνήσουν το υπόλοιπο. Η καινοτομία δε σταμάτησε με την εδραίωση κανενός κολοσσού, και το internet δεν είναι μόδα για να κάνουμε αρπαχτές. Ας γίνουμε αυτοί που ακόμη δεν έχουν δει τίποτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;