Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Από neolaia.gr Team 19 Οκτωβρίου 2011

Η Θεσσαλονίκη χορεύει και αυτή στο ρυθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς το εργατικό κέντρο της συμπρωτεύουσας καλεί τους πολίτες σε 48ωρη απεργία.  Στην Εγνατία βρέθηκε νωρίς το πρωί, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που ξεκίνησε από τη πλατεία Χημείου και κατευθύνθηκε  προς το άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να ενωθεί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η πορεία από το ΕΚΘ έχει ξεκινήσει και η κεφαλή κατεβαίνει  στην Ιασωνίδου προκειμένου να χωρέσει ο όγκος των διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από το Εργατικό κέντρο. Μεταξύ άλλων στη πορεία συμμετέχουν μπλοκ των ΕΚΘ, πρωτοβάθμια σωματεία, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΕΝΙΘ, σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σωματείο ΕΥΑΘ, Αγανακτισμένοι Λ. Πύργου, Συλλ. εργαζ. ΥΜΑΘ, ΕΛΜΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, Νεολαία ΣΥΝ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ μ-λ.

Η κεντρική πορεία (Καμάρα, ΕΚΘ κα) συνεχίζει να απλώνεται, χωρίς να έχουν ακόμα καθοριστεί τα όριά της. Η κεφαλή της έχει στρίψει από Ιασωνίδου Εγνατία, ενώ η ουρά βρίσκεται ακόμα κάτω από το Εργατικό Κέντρο.

Πηγή: alterthess.gr ( οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν πριν από μερικά λεπτά)