Η πρεμιέρα της εβδομάδας | Αι Ειδοί του Μαρτίου

Ακούγοντας πως η ταινία της εβδομάδας είναι το “Αι Ειδοί του Μαρτίου” από Κλούνευ, πολλοί σκεφτήκαμε “Ε, μη βρίζεις!” ενώ πολλές ψιλοφτάχτηκαν. Ξεπερνώντας όμως τα καλαμπουράκια, το Αι Ειδοί του Μαρτίου, αναμένεται ως μία από τις κινηματογραφικές επιτυχίες της χρονιάς.

Στη δεύτερη (προσωπική άποψη) σοβαρή προσπάθειά του στη σκηνοθεσία (μετά το αξιόλογο Good night, and Good luck), o Κλούνευ παραμένει στο θέμα που αγαπάει (και που τον “ανέβασε” στα μάτια μου, μέσω του Michael Clayton). Αυτό του πολιτικού -παρασκηνίου (ας το πούμε)  θρίλερ.

Περιγραφή

Η ταινία ακολουθεί ένα νέο εκπρόσωπο του τύπου που πέφτει θύμα παρασκηνιακής πολιτικής, ύπουλων χειρισμών από βετεράνους υπαλλήλους και αποπλάνησης από νέους εκπαιδευόμενους. Ο Κλούνευ υποδύεται έναν υποψήφιο για το χρίσμα του Προέδρου στην εκλογική αναμέτρηση του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Γκόσλινγκ (δεν μου λέει κάτι η φάτσα του) υποδύεται τον εκπρόσωπο τύπου, ενώ ο Τζιαμάτι (The Illusionist) τον υπεύθυνο της αντίπαλης εκστρατείας. Η Τομέι υποδύεται μια ρεπόρτερ των New York Times και η Γουντ (έπαιζε στο Thirteen!) μια εκπαιδευόμενη με πρακτική άσκηση για την εκστρατεία.

Special Info:

Τι σημαίνει ο τίτλος; Στο ρωμαϊκό ημερολόγιο “Ειδοί” ήταν η 15η μέρα των μηνών Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου και Οκτωβρίου.

Το 44 π.Χ. ένας μάντης έδωσε ως πρόβλεψη στον Ιούλιο Καίσαρα “Να φοβάσαι τις ειδούς του Μαρτίου”. Προφητεία που επαληθεύτηκε, αφού η συνωμοσία εις βάρος του, δεν μπόρεσε να αποκαλυφθεί για να αποτρέψει τη δολοφονία του, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα εκείνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;