Απόψεις | Το ιδανικότερο σενάριο στο χώρο των smartphones

Διαβάζω συνεχώς για φήμες περί αγοράς του λειτουργικού συστήματος WebOS από τη Samsung αρχικά, ύστερα από την HTC και για αγορά του λειτουργικού συστήματος MeeGo από τη Samsung. Όλοι έχουν βαλθεί να συνδυάσουν κάθε κατασκευάστρια εταιρεία με κάποιο δικό της λειτουργικό σύστημα. Κακά τα ψέμματα, αυτό είναι το ιδανικότερο σενάριο σήμερα, τόσο για την επιτυχία των ίδιων των εταιρειών, όσο και για το κοινό καλό των χρηστών smartphones.

Motorola και Android, Apple και iOS, Microsoft και Windows Phone 7, Samsung και Bada, Nokia και Symbian. Δεν είναι όλα τα λειτουργικά συστήματα το ίδιο πετυχημένα και σίγουρα τα Bada και Symbian υστερούν των υπολοίπων. Ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε τη Samsung να αγοράζει το MeeGo (απέρριψε το WebOS), καθώς είναι ένα πολλά υποσχόμενο λειτουργικό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε μία φορά από τη Nokia και δεν πρόκειται να ξανά χρησιμοποιηθεί από την ίδια. Η Nokia δεν είναι διατιθεμένη να προχωρήσει σε πειραματισμούς τώρα και μένει με τη συμφωνία που έχει κάνει με τη Microsoft και το Windows Phone 7, ώσπου να ανακάμψει οικονομικά. Η HTC από την άλλη, θα θέλαμε όλοι να αγοράσει το WebOS και να αποκτήσει περισσότερη δύναμη στο χώρο, μιας και οι συσκευές της αφήνουν ευχαριστημένους τους πελάτες της κατά πολύ. Γιατί όχι ένα δικό της λειτουργικό σύστημα;

Όλοι οι προηγούμενοι συνδυασμοί, θα επιφέρουν περισσότερες μάχες στο χώρο των smartphones και του mobile OS, με αποτέλεσμα και εμείς οι χρήστες να βγούμε κερδισμένοι. Νέες καινοτομίες, μεγαλύτερη πληθώρα λειτουργικών, άρα και καλύτερη επιλογή με βάση το γούστο του καθενός. Θέλουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, ο οποίος μπορεί να επιφέρει και κάποιες μειώσεις τιμών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ζητάμε συνεχώς το κάτι διαφορετικό.

Το έχω ξανά πει και σε προηγούμενο άρθρο πως πλέον βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου υπάρχουν πολλά “στρατόπεδα”. Όλοι κατατάσσονται κάπου. Είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα έρθουν πολύ μεγάλα πράγματα στον τομέα των κάποτε κινητών τηλεφώνων. Η εξέλιξη βρίσκεται εκεί. Το ίδιο και η προσοχή του κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;