Απόψεις | Τι δεν είδαμε από την Εθνική (… και την ΕΤ1)

Ο αγώνας της Κυριακής απέναντι στο Μαυροβούνιο ( και όχι Μοντενέγκρο…) ήταν από αυτούς τους αγώνες που ο κακομαθημένος έλληνας φίλαθλος έβλεπε στα πεταχτά ενώ έτρωγε τη πίτσα του και μιλούσε με τη παρέα για γυναίκες και … ποδόσφαιρο. Είχαμε καλομάθει 7 χρόνια τώρα και μετά τη χθεσινή κατραπακιά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Όμως η ψυχραιμία πρυτάνευσε και ο Ζούρος ήξερε πως θα μασκαρέψει τις αδυναμίες μας στην περιφερειακή άμυνα και σουτ .

Το ματς με τους Σκοπιανούς χάθηκε γιατί οι αντίπαλοι είχαν all around σέντερ (με τρομακτική ευστοχία στο τρίποντο) και η ανισορροπία στην άμυνα έδινε χώρο στους Μακάλεμπ και Ιλιέφσκι να δρουν σε ανοικτές διαβάσεις. Με λίγα λόγια ο Ζούρος είχε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει μια … κανονική ομάδα και έπεσε πάνω σε τοίχο. Τα επιπλέον επιθετικά ριμπάουντ και ασίστ δεν βοήθησαν μια μπλοκαρισμένη ελληνική ομάδα που πλήρωσε την απειρία των άσσων που πάνω στην … φουρτούνα δεν έκαναν τίποτα σωστά ( μηδενική αξιοποίηση spot shooters Βασιλειάδη και Μπράμου, δεν ακουμπούσε σωστά η μπάλα στον Μπουρούση και όλες οι επιθέσεις ξεκινούσαν με … άγχος στα 10 δεύτερα). Ο γρίφος της επίθεσης οδήγησε πολύ λογικά στην κατάρρευση στα τελευταία 15’ και τον προβληματισμό για τη συνέχεια (κυρίως τους … σοβαρούς αγώνες με Σλοβενία και Ρωσσία).

Στις 24 ώρες που μεσολάβησαν, ο Μπουρούσης σήκωσε πυρετό και ο Κουφός πήρε φανέλα βασικού για κακή τύχη του Πέκοβιτς. Κάνοντας το πιο μεστό επίσημο παιχνίδι του με την ελληνική φανέλα, τελείωσε όλες τις φάσεις και στις 2 άκρες του γηπέδου (ακόμα κερνάει … τάπες ) και έδωσε κουράγιο στους υπόλοιπους 8 του ελληνικού rotation. Η αντίπαλη ομάδα ήταν ευτυχώς κανονική (βαριά κορμιά και ένας Cook χωρίς διακριτό ρόλο που μάλλον έπαιζε για μας) και χωρίς plan b αν κάτι πήγαινε στραβά. Πολύ θετικός ο Βασιλειάδης (τα βαλες αγόρι μου !) και καταλύτης ο Φώτσης σαν 6ος παίκτης. Ο Καλάθης ανέκτησε τη χαμένη ψυχραιμία του και θύμισε εμφανίσεις Απριλίου ενώ Ζήσης και Μπράμος χάνουν τα σουτ γιατί δεν υπάρχει το ειδικό βάρος ενός Διαμαντίδη ή Σπανούλη να τους ανεβάσει επίπεδο και να τους δώσει τα ελεύθερα σουτ για τα οποία είναι προπονημένοι. Για μια ακόμη φορά πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό Σλούκας και Παπανικολάου που δεν λένε να αρπάξουν την ευκαιρία και να ανδρωθούν μέσα από αυτή… Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να είδε ο Ζούρος στον Μαυροειδή που δεν το είχε ο Βουγιούκας … Μεγα Quiz !

Τελικός των τελικών αύριο με Κροατία. Περισσότερο ψυχολογικός και λιγότερο αγωνιστικός. Χάνεις και μάλλον βγαίνεις 4ος στη β φάση όπου βρίσκεις το διάολο σου (λέγε με Ισπανία). Άσε που χάνεις από ομάδα πιο αλλοπρόσαλλη από σένα και λιγότερο … ομάδα . Προβλέπουμε νίκη γιατί ο Τόμιτς θα πέσει πάνω στις … μάντρες και ο Πόποβιτς είναι μοναχός (αλλά παικταράς !).

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του άρθρου, περιμένουμε από τον Ζούρο καλύτερη κατανομή ρόλων στο οργανωτικό κομμάτι. Προς θεού δεν απαιτούμε από τον Ξανθόπουλο του Πανελληνίου να… ντυθεί Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ ή τον Καλάθη να γίνει Μήτσος σε μια μέρα, αλλά τα πολλά screens στην κορυφή και τα μακρινά ξεμαρκαρίσματα των γκάρντ που ποτέ δεν βγαίνει ασφαλή πάσα, μπερδεύουν περισσότερο εμάς παρά τους αντιπάλους … Ίσως τώρα που ο Κουφός κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του και με υγιή Μπουρούση η πρώτη πάσα να ακουμπά στην ασφάλεια του low post. Από κει και μετά όλα είναι πιο εύκολα για τους σουτέρ (Φώτσης, Βασιλειάδης, Μπράμος) και τα κοψίματα (Καιμακόγλου, Ζήσης, Παπανικολάου) . Όταν δεν περισσεύει η εμπειρία, τα απλά και αποτελεσματικά είναι και σωτήρια …

Αυτό που δεν είδαμε από την κρατική τηλεόραση είναι τουλάχιστον τα σημαντικά ματς των άλλων ομίλων (Ιταλία-Γαλλία, Γερμανία-Σερβία και Ισπανία-Λιθουανία) και αυτό που δεν … ακούσαμε είναι ένας σχολιασμός με νεύρο και την ελάχιστη πειστικότητα. Ούτε καν διεκπεραιωτικός ο speaker στην μακράν ελλιπέστερη κάλυψη αγώνων Eurobasket από το κρατικό κανάλι.

Περισσότερα για τη διοργάνωση, στο Eurobasket 2011!

Συντάκτης | Sosolivesthere

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;