Όταν η τηλεόραση ανακαλύπτει το Twitter (ωχ!)

Έχω παρατηρήσει τελευταία πως η τηλεόραση αρχίζει και ποντάρει πολύ στα social media και συγκεκριμένα τελευταία στο Twitter. Κατάλαβαν πλέον πως το κοινό έχει στραφεί προς τα εκεί και προσπαθούν να χωθούν όσο πιο πολύ μπορούν. Το θέμα είναι καταφέρνουν να ενσωματωθούν πάντα ή μεταφέρουν απλά το μέσο τους και αλλού;

Πέτυχα trailer χτες στην ΕΤ1 που διαφήμιζε την παρουσία της στο Facebook και το Twitter, την ώρα που το Alter ενημέρωσε πως οι ανακοινώσεις τους πλέον θα ανεβαίνουν παράλληλα και στο twitter τους (το οποίο Alter έχει και αβέβαιο μέλλον, τέλος πάντων). Ο Νίκος Χατζηνικολάου ενημέρωσε μέσω twitter τυχαία πως είναι απλήρωτος από το Alter 8 μήνες και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει. Η Ευγενία Μανωλίδου πέρυσι στην…αξέχαστη εκπομπή της στον ΑΝΤ1 “Dancing with the stars daily” είχε το κινητό της στο χέρι σε όλη την εκπομπή και μας προέτρεπε συνεχώς να της στείλουμε στο twitter. Από τις πρώτες διδάξασες του «σπορ» (με την καλή έννοια όμως) είναι η Πόπη Τσαπανίδου και η Ναταλία Γερμανού. Η Πόπη Τσαπανίδου το χρησιμοποιεί καθημερινώς, δημιουργώντας και θέματα για συζήτηση, τα οποία διαβάζει στην εκπομπή της. Η Ναταλία Γερμανού πάλι αναδείχθηκε σε μια από τις αγαπημένες του κόσμου, μιας και αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί το λογαριασμό της απλά για δημόσιες σχέσεις, αλλά για να απαντά σε όλους και μάλιστα μιλώντας έξω από τα δόντια. Το θέμα όμως είναι τι κάνεις με όλους τους τηλεαστέρες που βρέθηκαν ξαφνικά να σε ενημερώνουν για το πού είναι και τι κάνουν.

Ξαφνικά χωρίς να πάρουμε είδηση πού, πώς, πότε και (κυρίως) γιατί, γράφτηκαν όλοι οι “celebrities” στο Twitter, ανεβάζουν φωτογραφίες τους από αξέχαστες στιγμές και συνομιλούν ο ένας με τον άλλον, συνήθως με κολακείες. Και καλά στην αρχή, όσοι δεν ενδιαφερόμασταν για όλους προσπερνούσαμε. Μετά άρχισε να γίνεται επιδημία, τα sites άρχισαν να τους παρακολουθούν καθημερινά και να μας λένε τα νέα τους και εκείνοι με τη σειρά τους κατάλαβαν πως δημιουργείται ένα νέο παιχνίδι δημοσιότητας. Πλέον δε χρειάζεται να δώσεις συνέντευξη, δε χρειάζεται να καλέσεις paparazzi, δε χρειάζεται να διαψεύσεις φήμη, όλα μπορούν να γίνουν με ένα απλό tweet σου, μιας και ξέρεις πως αυτοί που πρέπει να το διαβάσουν (και να το προωθήσουν καταλλήλως) θα το διαβάσουν.

Αυτό αντιλήφθηκαν τα κανάλια, αυτό αντιλήφθηκαν και οι τηλεσταρς. Και να, κάπως έτσι ήρθαν στο Twitter και όλα τα στοιχεία που δεν αντέχουμε στην τηλεόραση. Άρχισαν οι σπόντες, οι κακιούλες, οι ανακοινώσεις με συγκεκριμένους παραλήπτες και φυσικά οι επιθέσεις με το γάντι. Μαζί λέγαμε για την ηλεκτρονική «κόντρα» της Καμπούρη με τη Μπακοδήμου, η οποία μας θύμισε τι μας κάνει να κλείνουμε την τηλεόραση. Έτσι λοιπόν το μέχρι πρότινος συμπαθές μέσο, έγινε “trendy” ακόμα και σε άτομα που δεν ξέρουν καν τι είναι το social networking. Σε ρωτάνε πώς να ανοίξουν Twitter, το ανοίγουν και κάθονται και το κοιτάνε γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν. Άντε να σου πούνε και κάτι του τύπου «δε θέλω να το χρησιμοποιώ, να διαβάζω για τους διάσημους θέλω μόνο».

Τέτοιες στιγμές είναι που με κάνουν να θέλω να παρατήσω το λογαριασμό μου και να μπαίνω μόνο όταν θέλω να γράψω κάτι. Δεν πρόκειται να γίνει όμως αυτό, γιατί πολύ απλά είναι στο χέρι όλων μας πώς θα χρησιμοποιούμε το κάθε site. Εννοείται και είναι ωραίο που επενδύουν όλο και περισσότεροι στο Ίντερνετ, που το υπολογίζουν και αναγνωρίζουν πως γίνεται το νούμερα ένα μέσο. Και προφανώς και ως @ourgreektv θέλω να ενημερώνομαι για κάποια πράγματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ακολουθήσω και όποιον ονομάζεται celebrity για να σχολιάσω τι κάνει στις διακοπές του και τι τρώει αυτή τη στιγμή. Αυτά τα αφήνουμε για τους άλλους, αυτούς που νομίζουν ότι ενδιαφέρεται ο κόσμος για αυτά 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;