Συναυλίες 2011 | ΚΕΘΕΑ / ΝΟΣΤΟΣ | Φαραντούρη - Ιωαννίδης @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού – 30 Αυγούστου 2011. Η Μαρία Φαραντούρη & ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν Νίκο Γκάτσο.100 Χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου. Συμμετέχουν: Ντόρα Μπακοπούλου, Βασίλης Γισδάκης. Την Ορχήστρα διευθύνει: ο Μίλτος Λογιάδης.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δυο σπουδαίοι ερμηνευτές από διαφορετική γενιά ενώνουν τις δυνάμεις τους με το θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες και χρήστριες εξαρτησιογόνων ουσιών ΚΕΘΕΑ/ΝΟΣΤΟΣ , σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μια μαγική συναυλία που αποθεώθηκε όπου και εάν παρουσιάστηκε από το κοινό όλων των ηλικιών.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου, που με τους στίχους του ακουμπά πάντα τις ευαίσθητες χορδές μας.

Ένα απάνθισμα αυτών των τραγουδιών θα παρουσιάσουν για άλλη μία βραδιά, την Τρίτη 30 Αυγούστου , στις 9:00 το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη μας.

Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Στο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο –συμμετέχουν επίσης η μεγάλη μας πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι του Κωνσταντίνου Αλεξίου και του ήχου του Δημήτρης Μπουρμπούλη.

Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Πλατύραχος, η Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Τιμές Ειστηρίων: €60, €45, €35, €20

Εισιτήρια προπωλούνται: Τicket services τηλ.2107234567 www.ticketservices.gr Metropolis Πανεπιστημίου 54 (Αθήνα), Metropolis Ηρώων Πολυτεχνείου 30 (Πειραιάς),

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) , του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και σύμβουλου του οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.

Η λειτουργία του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ξεκίνησε το 1993 με την ίδρυση της Θεραπευτικής Κοινότητας Διαμονής ΝΟΣΤΟΣ στα Σελήνια της Σαλαμίνας για ενήλικες χρήστες και χρηστριες εξαρτησιογονων ουσιών από τον Πειραιά, τα νησιά του Αιγαίου και τη νότια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα η άλλες ουσίες, καθώς το πρόγραμμα βασίζεται στην ψυχική απεξάρτηση του ατόμου και την ισότιμη επανένταξη του στην κοινωνία. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται υποκατάστατα και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του προγράμματος ΚΕΘΕΑ/ /ΝΟΣΤΟΣ λειτουργεί από το 1993 και απευθύνεται σε γονείς, αδέρφια, συντρόφους, παιδιά και συγγενείς ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης από ουσίες. Η συμμετοχή της οικογένειας του εξαρτημένου μέλους, στη διαδικασία απεξάρτησης είναι σημαντική γιατί επηρεάζει θετικά την έκβαση της θεραπείας.

Ενεργό συμπαράσταση στο έργο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ/ /ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει ο Σύλλογος Οικογένειας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001 από ευαισθητοποιημένους γονείς παιδιών σε διαδικασία απεξάρτησης, και διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του. Σήμερα απαριθμεί περί τα 450 ενεργά μέλη που θέλουν να συμβάλουν στο έργο του προγράμματος ΚΕΘΕΑ/ ΝΟΣΤΟΣ και προσφέρουν την εργασία τους σε εθελοντική βάση ενώ η συμβολή των “παλαιών” γονέων είναι πολύπλευρη και ανεκτίμητη.

Βασικοί στόχοι του Συλλόγου Οικογένειας είναι:

  • Ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και προβολή του έργου που επιτελεί το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.
  • Στήριξη και οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού Προγράμματος
  • Επικοινωνία με φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες και ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.
  • Ηθική συμπαράσταση και ενεργοποίηση των μελών του Συλλόγου ή άλλων ατόμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
  • Ανάπτυξη εναλλακτικών εθελοντικών δράσεων ( μουσικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ) που αντιτάσσονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;