Τα videogames που αγαπήσαμε | ISS Pro (σήμερα PES)

Άντρες και ποδόσφαιρο. Η αγαπημένη ασχολία των περισσότερων. Πέσατε σε λάτρη του Pro Evolution Soccer και όχι του FIFA. Δεν υποβαθμίζω το δεύτερο, απλώς αγάπησα από παλιά το πρώτο. Πόσες κόντρες έχουμε ρίξει στο videogame αυτό; κανείς δε μπορεί να πει ακριβές νούμερο, μα σίγουρα αυτό είναι μεγάλο αν έχεις πιάσει το παιχνίδι από τα πρώτα του.

Ξεκίνησε ως International Superstar Soccer (ή ISS Pro), όπου οι περισσότεροι θα θυμάστε τις εκδόσεις 1,2 και 3 του παιχνιδιού για Playstation και Playstation 2. Αυτές άλλωστε ήταν και οι δημοφιλέστερες κονσόλες. Εγώ δε θυμάμαι να σας πω αν πρόλαβα έστω και την έκδοση 3, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θυμάμαι όμως τα αγαπημένα άλλα ντ’άλλων ονόματα που είχαν πολλές ομάδες, καθώς η KONAMI, η κατασκευάστρια εταιρεία του παιχνιδιού, δεν κατείχε τα κατάλληλα δικαιώματα για τις ομάδες αυτές. Τι London FC (Chelsea), τι Man Red (Manchester United), τι North London (Arsenal); αυτό όμως δε στάθηκε σε κανέναν πρόβλημα, γιατί πάντοτε το gameplay του παιχνιδιού μας άφηνε τρομερά ευχαριστημένους.

Ύστερα η KONAMI σταμάτησε το ISS Pro και συνέχισε το videogame του ποδοσφαίρου με τον τίτλο Pro Evolution Soccer (ή PES). Μονάχα στην Ευρώπη ονομάστηκε έτσι, γιατί αλλού θα το βρείτε με ονομασία Winning Eleven. Το PES συνεχίζει ακόμη και σήμερα με την έκδοση 2011 να ψυχαγωγεί τους λάτρεις του ποδοσφαίρου κάθε ηλικίας και να ετοιμάζει και έκδοση 2012.

Είναι και αυτό παιχνίδι που στηνόταν όπου υπήρχε χώρος! Το καλύτερο μέρος ίσως είναι στις καταλήψεις των σχολείων, όπου γίνονταν και διάφορα τουρνουά μεταξύ των μαθητών. Εγώ θυμάμαι που το έπαιζα στο φροντιστήριο μου, πριν και ύστερα αφού τελειώναμε το μάθημα. Έχανα, κέρδιζα, νευρίαζα, χαιρόμουν, μεικτά τα συναισθήματα. Ακόμη και σήμερα όμως, αν βρω κάπου κονσόλα με Pro Evolution Soccer και δυνατό αντίπαλο, χώνομαι αμέσως!

Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλές κόντρες που είχα στο παρελθόν με πάρα πολλά άτομα που είτε τα ήξερα είτε απλά το έπαιζαν καλοί. Σκοπός δεν είναι όμως να σας τρελάνω λέγοντας τις δικές μου εμπειρίες, αλλά να “ξυπνήσω” τις δικές σας! 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;