Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Ελαφόνησο!

Ξεκινώντας το πρωί της Πέμπτης για Ελαφόνησο, είχα 3 πράγματα στο μυαλό μου. Ήξερα ότι ήταν πανέμορφη, πως ήταν μικροσκοπική, οπότε οι πιθανότητες βαρεμάρας ήταν ισχυρές και πως όταν πηγαίνεις camping, πάντα θα υπάρχουν 2-3 πράγματα που δεν υπολογίζεις πως μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν…

Μένοντας 6 μέρες τελικά, το ισοζύγιο έκλεισε σίγουρα θετικά, κυρίως λόγω παρέας, απίστευτης παραλίας και αξιοπρεπέστατου camping. Συνοψίζοντας τα συν και τα πλην, καταλήγουμε στα εξής:

Μου άρεσε:

  • Το camping ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Συνεχής καθαρισμός των τουαλετών, ζεστό νερό στο μπάνιο, μίνι μάρκετ – παντοπωλείο, ίσκιος στις σκηνές, αποδοτικό χαλικάκι μπροστά, όλα μια χαρά. Επίσης μπαρ, με πάμφθηνα ποτά μέσα στο camping.
  • Η παραλία ακριβώς μπροστά από το camping ήταν ποίημα. Ψιλή βελούδινη χρυσόλευκη άμμος και νερά Καραϊβικής. Πεντακάθαρη, άπειρη έκταση για αθλοπαιδιές, από ρακέτες μέχρι μπιτς σόκερ.
  • Ο κόσμος ήταν κάθε λογής, από ρασταφάρι μέχρι ΔΑΠιτες, αλλά όλοι δρώντες, με γνώμονα την χαλαρότητα, την ηρεμία και το άραγμα.
  • Η παραλία το βράδυ μετατρεπόταν σε μικρές-μικρές εστίες παρέας, που όμως απλά περίμεναν μία σπίθα για να γίνουν όλοι μία παρέα. Η κιθάρα είναι must.

Δεν μου άρεσε:

  • Κακά τα ψέμματα, δεν μιλάμε για τιμές camping. Θεωρώ υπερβολικές τις χρεώσεις στο εστιατόριο, ειδικά από τη στιγμή που είναι self servise με 5 φαγητά, και όχι κανονικό εστιατόριο. Ενδεικτικά πίτα – σουβλάκι (καλαμάκι για τους Αθηναίους) 2,3€, μπιφτέκι με ρύζι 8€, μπριζόλα 8€. Το χειρότερο είναι, πως δεν είχε κάτι άλλο (τύπου μακαρόνια), πέραν του σουβλακιού, κοντά στο 5ευρω. Επίσης, δεν είναι φυσιολογικό στην οργανωμένη παραλία μπροστά από το camping να πρέπει να πληρώσεις 2 ξαπλώστρες και μία ομπρέλα 8€. Ειδικά σε μία παραλία που το ψηλότερο δέντρο είναι καλαμιές.
  • Κάτι άλλο που δεν μου άρεσε ήταν το θέμα με τα αυτοκίνητα και θα προσπαθήσω να σας δώσω την εικόνα. Μπροστά από κάθε σκηνή, υπήρχε χώρος να ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ το αυτοκίνητό σου. Επομένως καταλαβαίνετε πως το πρωί, το camping έμοιαζε με την Ηλία Ηλιού. Σίγουρα αντιαισθητικό σαν εικόνα, αλλά και περισσότερος θόρυβος. Πόσο μάλλον, όταν στις 10 και μισή περνούσε κάθε μέρα, μπροστά από τις σκηνές σκουπιδιάρικο (κανονικό σκουπιδιάρικο) και μάζευε τα σκουπίδια από τους κάδους…

Η χώρα

Για τη χώρα της Ελαφονήσου λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε γιατί λίγα πράγματα προσέφερε. Τρεις καφετέριες-μπαρ και 2-3 (γεμάτες φρέσκα ψάρια) ταβέρνες συνέθεταν το όλο σκηνικό.

Ευχάριστοι άνθρωποι, άσχημη εντύπωση πως το ΑΤΜ, είχε ξεμείνει από λεφτά για 4 μέρες και συνέχιζε όταν φύγαμε…

Συμπέρασμα:

Η Ελαφόνησος, προσφέρει τη δυνατότητα ενός αξιολογότατου camping και μιας πανέμορφης παραλίας. Πάρτε την παρέα σας (όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο) και μπορείτε να περάσετε πολλές ωραίες μέρες ξεγνοιασιάς στη θάλασσα.  Μην ξεχάσετε να κλείσετε από το σπίτι θέση 😉

Περισσότερους προορισμούς, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia Travel! Περιμένουμε και τις δικές σας εντυπώσεις από τα μέρη που επισκεφθήκατε..

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
4'
42 - 28
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;