Συνταγές Μαγειρικής | Τηγανίτες με μέλι και κανέλα

Δεν ξέρω αν εγώ ήμουν το μόνο πειραγμένο παιδάκι, το οποίο παρά το γεγονός ότι το Σάββατο δεν είχε σχολείο, ξύπναγε από μόνο του αχάραγα για να δει τα αγαπημένα του παιδικά στην τηλεόραση, αλλά θέλω να πιστεύω πως υπήρχαν και υπάρχουν και άλλα τέτοια παιδάκια εκεί έξω που κυκλοφορούν ελεύθερα. Το παιδικό πρόγραμμα της τηλεόρασης ήταν πραγματικά απόλαυση κάποτε. Και λέω κάποτε, γιατί ως «φυσιολογικός» ενήλικας πλέον δεν πολυασχολούμαι με το άθλημα, αλλά και να ‘θελα δε με βοηθάει κάτι για να ασχοληθώ. Πολύ βία βρε παιδί μου στα παιδικά πλέον. Και κακόγουστη βία. Πάνε τα καλοκάγαθα αρκουδάκια που άκουγαν στον τίτλο «αρκουδάκια της αγάπης» και πέταγαν από την τροφαντή τους κοιλίτσα καρδούλες, πάει το «μικρό μου πόνι» που δε λέει να μεγαλώσει όσες φορές και αν έρθει η άνοιξη, πάνε οι θρυλικοί «Thunder cats», τα λατρεμένα «χελονονιτζάκια » που σαβουριάζανε πίτσες πάντα και παντού …

Αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ιεροτελεστία που ακολουθούσα καθώς παρακολουθούσα παιδικά. Ήμουν κλασσικά σκεπασμένη με το πάπλωμα, ξαπλωμένη στο σαλόνι και η μαμά έφερνε σε δίσκο το πρωινό. Το περιεχόμενο αυτού ποικίλης ύλης, έτσι για να υπάρχει σασπένς και να μη βαριόμαστε.. Η αδυναμία μου όμως ήταν οι λαχταριστές τηγανίτες με μέλι και κανέλα. Πολλά πρωινά ξύπναγα από τη μυρωδιά, χωρίς υπερβολές. Για να καταλάβετε τη δυναμική της μυρωδιάς τους, αυτές οι τηγανίτες έκαναν τη μαμά famous στη γειτονιά, αφού κάθε φορά που τις έφτιαχνε μοίραζε πιάτα στα διπλανά σπίτια, γιατί παραπονιόντουσαν οι ιδιόκτητες τους ότι τους κολάζουμε με τις μυρωδιές!!! Και όλοι νόμιζαν ότι θέλει πολύ τέχνη και μεράκι για να τις φτιάξεις και κυρίως πολύυυυ χρόνο. Λάθος. Τίποτα από αυτά δεν χρειάζεστε. Το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι:

  • 4 ποτήρια νερού νερό
  • 14 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ή όσο χρειαστείτε ούτως ώστε να φτιάξετε έναν αραιό χυλό
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάδι
  • Μέλι
  • Κανέλα

Διαδικασία

1. Ανακατεύετε νερό, αλεύρι, αλάτι και λάδι έως ότου ομογενοποιηθούν και αποτελούν έναν αραιό χυλό.

2. Εν τω μεταξύ, έχετε βάλει το τηγάνι στη φωτιά με μπόλικο λάδι να κάψει. Αν θέλετε πιο ελαφριά γεύση χρησιμοποιήστε ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο.

3. Με ένα κουτάλι σούπας αφήστε στο τηγάνι το χυλό και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών γυρίστε και από τις δύο πλευρές για να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

4. Όσες τηγανίτες ετοιμάζονται, τοποθετήστε τες σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει η πολύ λαδίλα.

5. Ζεστάνετε σε ένα μπρίκι μέλι και περιχύστε τις τηγανίτες σας. Τέλος πασπαλίστε με κανελίτσα.

Πολύ καλή εναλλακτική είναι και η αλμυρή version τους, όπου μπορείτε να προσθέσετε κατευθείαν στο χυλό τριμμένη φέτα, και προφανώς αν το κάνετε αυτό, αποφεύγετε το μέλι και την κανέλα στο τέλος. Βέβαια, κάποιοι αγαπούν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού, οπότε it’s up to you!

Συντάκτρια | Κωνσταντίνα Γαλάνη

Περισσότερες συνταγές στο Neolaia ΟινοΜαγειρέματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;