Ελληνίδα η Αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Από neolaia.gr Team 6 Απριλίου 2011

Από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 10ο Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY – Young European Socialists) στο Βουκουρέστι, στο οποίο η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αθήνας, Ελίζα Πολίτη, εξελέγη Αντιπρόεδρος.

Στο Συνέδριο της Οργάνωσης συμμετείχαν περίπου 250 αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην έναρξη του συνεδρίου παραβρέθηκαν, o Adrian Nastase, Βουλευτής και πρώην Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Philip Cordery, η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, Pia Locatelli, και o πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας, Ion Iliescu.

Με επιστολές τους χαιρέτισαν την έναρξη του Συνεδρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας, Sergei Stanishev, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η καμπάνια της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Νεολαίας, με τίτλο «Συζητάμε για τη γενιά μας».

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία μελών του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ παρευρίσκονταν και το μέλος του Προεδρείου της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (IUSY), Υπεύθυνο του Δικτύου Φοιτητών, Χρήστος Μυρωνίδης.

Το Συνέδριο, εκτός από την εκλογή του νέου Προεδρείου, επικύρωσε το κείμενο θέσεων της Οργάνωσης, ψηφίσματα σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δράση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, την οικονομική κρίση, την κοινωνική πολιτική και τη πολιτική απασχόλησης στην Ευρώπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη ξενοφοβία, για τα πυρηνικά όπλα, τη κατάσταση στη Δυτική Σαχάρα, και την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.