Φωνολογικές Διαταραχές vs Αρθρωτικές Διαταραχές: Θεραπευτικές προσεγγίσεις

Από neolaia.gr Team 4 Απριλίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών του Mediterranean College, επαγγελματιών από το χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών καθώς και φοιτητών άλλων Πανεπιστημίων, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα «Φωνολογικές Διαταρχές vs Αρθρωτικές Διαταραχές: Θεραπευτικές προσεγγίσεις».

Μία ακόμη διοργάνωση της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, με εισηγήτρια την κα. Λένα Παγώνα (Λογοπαιδικός, MSc). Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Λένα Παγώνα εργάζεται στο Πρότυπο Κέντρο Παθολογίας Λόγου και Φωνής «Λέγειν» και στην Εταιρία Ψυχολογικής Υποστήριξης και Θεραπείας, συνεργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης με Λογοθεραπευτικά Κέντρα, ενώ διδάσκει στα Προγράμματα HND Μαθησιακές Δυσκολίες και Professional Diploma Λογοθεραπείας του Mediterranean College.

Η κα Λ. Παγώνα, ανέλυσε κατά τη διάρκεια της εισήγησής της τα δύο είδη διαταραχών, ανέπτυξε στη συνέχεια τις διαφορές τους και αναφέρθηκε εκτενώς στις θεραπευτικές προσεγγίσεις και τις εφαρμογές τους. Στο πλαίσιο της διάλεξης, παρουσιάστηκαν παραδείγματα, μελέτη κλινικών περιπτώσεων καθώς και διαγνωστικά εργαλεία.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Στέλιος Κουτελιέρης, επικεφαλής των προγραμμάτων Higher National Diploma (HND) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ