Πασχαλινοί Προορισμοί | Τήνος

Η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί, που διέπεται από βαθύ εκκλησιαστικό κλίμα.  Πανέμορφες παραλίες και αρκετά αξιοθέατα, που μπορούν να σου προσφέρουν ένα θαυμάσιο τριήμερο. Περισσότερες πληροφορίες στο Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Τήνο!

Στο θέμα μας τώρα. Πάσχα στην Τήνο!

Το πιο ιδιαίτερο έθιμο, είναι στην περιοχή Καλάμια στα Κιόνια, όπου ο παπάς, τα εξαπτέρυγα και ο επιτάφιος της εκκλησάις του Αγίου Νεκταρίου, μπαίνουν μέσα μέσα στη θάλασσα κατά της ακολουθίας!

Την ίδια ώρα στην απέναντι βραχονησίδα, ανάβουν φωτιές, ενώ από τα καΐκια εκτοξεύονται κόκκινες φωτοβολίδες.

Πρόκεται για σχετικά νέο έθιμο, το οποίο καθιερώθηκε στις αρχέςτης δεκαετίας του 1980, στη μνήμη ενός νέου που πνίγηκε ανήμερα το Πάσχα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο χωριό αναβιώνει το τραπέζι της Αγάπης, με πασχαλινά εδέσματα!

Ωστόσο, ο ναός της Ευαγγελίστριας είναι αυτός που σήμερα συγκεντρώνει τα φλας της δημοσιότητας, υπό την έννοια ότι οι χριστιανοί που κάθε χρόνο φτάνουν εδώ για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας συρρέουν κατά πλήθη.

Το σκηνικό είναι γνώριμο· γονυπετείς πιστοί, χιλιάδες λαμπάδες, χιλιάδες μπουκαλάκια για αγίασμα και εκατοντάδες βαπτίσεις, όλα στο όνομα της μητέρας του Θεανθρώπου. Η εκκλησία χτίστηκε στο σημείο που υπέδειξε η Παναγία ότι βρισκόταν θαμμένο το εικόνισμά της, εμφανιζόμενη σε όραμα της Αγίας Πελαγίας.

Δυστυχώς, σήμερα, ακόμα κι αν διανύσετε τη λεωφόρο Μεγαλόχαρης, ακόμα κι αν περιμένετε με τις ώρες στην ουρά για να προσκυνήσετε, δεν θα μπορέσετε ούτε στο ελάχιστο να διακρίνετε τη θεϊκή μορφή που αποτυπώθηκε στο ξύλο κατά τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, καθώς είναι καλυμμένο από τάματα.

Πάντως, τις μέρες του Πάσχα, ο στολισμός της, είναι αξιοζήλευτος και μοναδικός!

Περισσότερες προτάσεις για πασχαλινές διακοπές, στο Πασχαλινοί Προορισμοί | 10 προτάσεις για όλα τα γούστα! , ενώ μην ξεχνάτε, πως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διαφημίσετε το ξενοδοχείο σας, στο Neolaia Επικοινωνία!

https://www.neolaia.gr/2010/06/24/kalokairinoi-proorismoi-diakopes-sthn-thno/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;