«Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» | Σκοπός η ανατροπή του πολιτικού συστήματος

Από neolaia.gr Team 29 Μαρτίου 2011

«Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» ονομάστηκε και επίσημα πλέον ο νέος πολιτικός φορέας του κ. Γιάννη Δημαρά, η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου.

Αρχικά, ο κ. Δημαράς, σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Οικονόμου, είχε ξεκινήσει τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών». Ωστόσο, αναγκάστηκε να προβεί σε άμεση μετονομασία του κινήματος λόγω της ενόχλησης του κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε ιδρύσει κίνημα με το ίδιο όνομα. Η νέα ονομασία ήταν «Ενωση Ανεξάρτητων Πολιτών».

«Το κόμμα προέρχεται από τη θέληση και την αποφασιστικότητα απλών και έντιμων πολιτών που θέλουν την ανατροπή του σαθρού υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Κόμμα που σκοπό του έχει να δώσει οριστικό τέλος σε όλα όσα μας πλήγωσαν και μας πληγώνουν. Κόμμα που θέλει να προσφέρει στον αγώνα για την αλλαγή του υφιστάμενου «κράτους-δυνάστη». Ενός κράτους που λησμόνησε την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό: Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών. Είμαστε κόμμα «όλων των Ελλήνων», κόμμα χωρίς αποχρώσεις και χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Κόμμα που δίνει λόγο μόνο στο λαό και στη Δημοκρατία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρωματικά, απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες προκειμένου να συσπειρωθούν με στόχο την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική ενότητα, την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνισμού, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, την βελτίωση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.