Συναυλίες 2011 | Ηorace Andy στην Ελλάδα!

Για ακόμη μια φορά η One Love Reggae Ideas φέρνει στην Ελλάδα έναν θρύλο της Reggae, μια από τις ιστορικότερες και ιδιαίτερες μορφές που έχει γεννήσει η Τζαμάϊκα. Έναν σπάνιο καλλιτέχνη κι αφοσιωμένο υπηρέτη της μουσικής για πάνω από 4 δεκαετίες. Ο μοναδικός κι ασύγκριτός Horace Andy, γεννήτορας του Trip – Hop κι εξελικτής της Dancehall θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 5 Μαρτίου στη σκηνή του Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ συνοδευόμενος από τη θρυλική reggae μπάντα Dub Asante και τον εκρηκτικό Matic Horns με το φλογισμένο τρομπόνι του, για μια reggae καρναβαλική συναυλία που θα γράψει ιστορία και θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη.

Πραγματικά, ότι και να πει κανείς για τον Horace Andy είναι λίγο. Σπουδαίος καλλιτέχνης, γνήσιος λάτρης της μουσικής και καινοτόμος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία κι εξέλιξη της dancehall reggae. Μια από τις πιο εξέχουσες reggae προσωπικότητες του κόσμου έγινε γνωστός για την ξεχωριστή μελιστάλακτη φωνή του και την ασύγκριτη ικανότητα του να γράφει τραγούδια που λατρεύονται από το κοινό όπως τα “Government Land”, “Angel”, “Five Man Army”, “Do You Love My Music”, “Skylarking”, “Just Say Who”, “Don’t Try To Use Me”, “You Are My Angel”, “Zion Gate”, “I’ ve Got to Get Away” και πολλά άλλα. Έντονα πολιτικοποιημένος όντας Rastafarian σε όλη του τη πορεία ο Horace Andy έχει γράψει δυνατούς και συνειδητοποιημένους στίχους στέλνοντας τα δικά του μηνύματα αγάπης, ενότητας, ελευθερίας, ελπίδας και κατέχει δικαίως μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους μεγάλους Rastafarian.

Πολυγραφότατος έχει γράψει και συμμετάσχει σε πάνω από 30 album με κυριότερα τα Skylarking (1972), You Are My Angel (1973), In the Light (1977), που θεωρείται ένα από τα καλύτερα album του και περιλαμβάνει μοναδικά τραγούδια όπως τα “Do You Love My Music,” “Government Land,” και “Leave Rasta”, “Dance Hall Style” (1982), “Fresh” (1988), “Jah Shaka Meets Horace Andy” (1994) και “Life Is For Living” (1995). Τελευταίο του το Serious Times (2010).

Γεννήθηκε ως Horace Hinds το 1951, στο Kingston, της Jamaica αλλά έμελλε να γίνει γνωστός με το όνομα Horace Andy ή αλλιώς “The Sleepy”. Το 1967 έκανε την πρώτη του ηχογράφηση για τον παραγωγό Phil Pratt. Ήταν το 1970 όμως που πραγματοποίησε το πρώτο, από τα πολλά που θα ακολουθούσαν, breakthrough της καριέρας του συνεργαζόμενος με τον Coxsone Dodd’s του Studio One. Ο Dodd ήταν μάλιστα που αποφάσισε τότε για την αλλαγή του ονόματος. Κοντά του ηχογράφησε αρκετά singles όπως τα “Something on My Mind”, “Love of a Woman”, “Every Tongue Shall Tell”, “See a Man’s Face”, “Night Owl”, “Fever”, “Mr. Bassie” κι ένα από τα γνωστότερα κομμάτια της ιστορίας του το “Skylarking”, που ως Sound System επιτυχία ανέβηκε στο top των Τζαμαϊκανών chart. Παράλληλα και καθώς ήταν φανερό πως ανέτειλε το άστρο του άρχισε να συνεργάζεται και με άλλους παραγωγούς όπως ο Derrick Harriott στο “Lonely Woman”, οι Ernest και Joseph Hoo Kim στο “Girl I Love You”, ο Gussie Clarke στα “Love You to Want Me” & “Delilah” κι ο Phil Pratt στα “Get Wise”, “Feel Good”, “Money Is The Root of All Evil”. Ωστόσο η πιο επιτυχημένη του συνεργασία με παραγωγό αποδείχτηκε αυτή με τον σπουδαίο Bunny Lee στα μέσα των 70’s. Μαζί δημιούργησαν singles που θεωρούνται πλέον κλασσικά όπως τα “Just Say Who”, “Don’t Try To Use Me”, “You Are My Angel”, “Zion Gate”, “I’ve Got to Get Away” κ.α. Στα 1977 μετακόμισε στο Hartford του Κονέκτικατ, όπου ξεκίνησε να ηχογραφεί για τον Everton DaSilva. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το album “Pure Ranking” με το οποίο έδειξε την ανυπομονησία του για την έγερση της Dance Hall. Αλλά έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια ακόμη για να φτάσουμε στο 1982 και την ανάδειξη του σε άνθρωπο κλειδί για την εξέλιξη της dancehall με το album “Dance Hall Style”. Το 1985 μετακόμισε στο Λονδίνο, ηχογραφώντας σε συνεργασία και με τον Mad Professor κι επισκεπτόμενος συχνά τη Τζαμάικα.

Ταξιδεύοντας μέσα από τα μονοπάτια της rock steady/early reggae, της lovers rock, και της dancehall σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του, ο Horace Andy έγραψε και συνεχίζει να γράφει τεράστια hits και albums, προχωρά μπροστά με τις ιδέες του τη μουσική και δε διστάζει να ταξιδέψει σε άγνωστα μουσικά νερά κάνοντας το άγνωστο κάτι καινούργιο και συνάμα δικό του. Με αυτόν τον τρόπο έχει κατορθώσει να ‘ναι διαρκώς στην αιχμή των μουσικών εξελίξεων και ν’ ανανεώνει τις γενιές των fun του. Τεράστια κι αναμφισβήτητη απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η συνεργασία του το 1990 με τους τεράστιους πιονιέρους της μουσικής που ακούν στο όνομα Massive Attack, που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα breakthrough της καριέρας του και τον έβαλε για τα καλά στο μουσικό χάρτη όπως αυτός θα διαμορφωνόταν μέσα στη δεκαετία των 90’s. H συνεργασία ξεκίνησε με την προοπτική να προσφέρει o Horace Andy την ιδιαίτερη φωνή του για τη δημιουργία πειραματικών vocals στο πρώτο album των Masssive «Blue Lines». H συνεργασία αυτή τελικά έδωσε κάτι πολύ περισσότερο. Δημιούργησε έναν ολόκληρο μουσικό κόσμο με τη γέννηση του Trip – Hop ήχου γράφοντας ιστορία. Η δημιουργική αυτή συνεργασία μάλιστα δε διακόπηκε ποτέ δίνοντας του τον τίτλο του συνοδοιπόρου και του μοναδικού καλλιτέχνη που έχει συνεργαστεί μαζί τους σε όλα τους τα album.

Οι live εμφανίσεις του Horace Andy είναι μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της μουσικής που θέλουν να γευτούν τη δύναμη ενός από τους ζωντανούς Reggae θρύλους κι ένα reggae – dancehall – trip/hop show που δε πρέπει κανείς να χάσει.

Μαζί του η θρυλική dub μπάντα από τη Βρετανία Dub Asante κι ο Matic Horns με το φλογισμένο τρομπόνι του. Οι εκρηκτικοί Dub Asante έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στη reggae παίζοντας για μερικούς από τους μεγαλύτερους reggae καλλιτέχνες του κόσμου. Αυτή τη περίοδο και για καλή τύχη του Ελληνικού κοινού συνεργάζονται σε όλες τις live εμφανίσεις του μαζί με τον Horace Andy κι έτσι θα τους απολαύσουμε δίπλα του. Ο ήχος του Matic Horns αποτελεί απόσταγμα 30 χρόνων reggae ιστορίας μεταλλαγμένο σε κοφτερό μοντέρνο reggae ήχο που είναι δυνατός και μελωδικός. Έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα της Τζαμαϊκανής μουσικής, από τον Gregory Isaacs και τον McGregor έως τους John Holt και Luciano, αλλά και μ’ αυτήν της Αγγλίας από τον Aswad και τον Maxi Priest έως τους UB40 και τους Soul II Soul. Τα πράγματα προβλέπονται καυτά

Μια reggae collectiva που ενώνει ανθρώπους από Κούβα, Κένυα, Ελλάδα αποτελεί την ελληνική παρουσία της βραδιάς που δε θα μπορούσε να λείπει. Οι Fundracar διαθέτουν μια reggae, dubrock και indie αισθητική, ενώ ο ρυθμός τους βασίζεται σ’ όλα τα είδη της “μαύρης μουσικής” (reggae – dub – funky), δίνοντας τον καθαρόαιμο μουσικό της χαρακτήρα, γεγονός που οφείλεται στην καταγωγή των μελών της μπάντας.

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή 25/2

Προπώληση:

Ticket House

Μetropolis

Οι online πωλήσεις διενεργούνται στο Ticket Arena ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση ticketpro.gr

Τιμή εισιτηρίων:

Για τα πρώτα 500 εισιτήρια η τιμή ορίζεται στα 20€

Προπώληση: 25€

Ταμείο: 28€

Σάββατο 5 Μαρτίου

Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Είσοδος Γ, Πειραιώς 254, Ταύρος

Line up:

Horace Andy (JAM)
Dub Asante (UK)
Matic Horns (UK)
Fundracar (GR) Sista Jammaroots & The Oscillators (GR)

DJ SETS

DJ Ιωσήφ Βάγγερ (GR)
Mrs HCN (GR)
Doors Open: 20.30

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
6'
6 - 5
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;