Απόψεις | Δημοσιογράφοι - Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Σημειώσατε 1

Οργή. Μίσος. Αηδία. Εξέγερση. Με απλές κουβέντες, κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση του τελευταίου 24ώρου στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι αποτελούν τυπικά παρελθόν. Ουσιαστικά όμως, ίσως αποτελέσουν ένα σημαντικό κομμάτι του άμεσου τουλάχιστον μέλλοντος. Ευθύνες? Πάρα πολλές. Ποιοι είναι αυτοί όμως που ΠΡΕΠΕΙ να τις επωμιστούν εξ ολοκλήρου, χωρίς να τις μοιραστούν ούτε στο ελάχιστο με κάποιους?

Η εύκολη απάντηση είναι οι διαιτητές. Η ακόμα πιο εύκολη είναι οι διοικούντες και οι ποδοσφαιριστές, που συμπεριφέρονται χειρότερα και από σκληροπυρηνικούς οπαδούς. Η Τρίτη και φαρμακερή είναι κάτι πιο γενικευμένο, η ποδοσφαιρική νοοτροπία που κουβαλάμε όλοι μας, παίχτες, παράγοντες, φίλαθλοι σε τούτη δω τη χώρα. Η σωστή απάντηση όμως απέχει, διότι όλοι οι προαναφερθέντες δεν είναι τίποτα παραπάνω από πιόνια σε ένα πολύ καλά στημένο επιτραπέζιο. Και εξηγούμαι..

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.. Μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική, Ολυμπιακός και ΠΑΟ απέχουν μεταξύ τους 7 βαθμούς. Ο μεν ΟΣΦΠ στη μέχρι τότε πορεία του πρωταθλήματος εμφανιζόταν σταθερός, έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε και δικαίως η διαφορά του από τον ΠΑΟ ήταν στο +7, αν και θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ο μεν ΠΑΟ, αν και μέχρι τα 2/3 των μέχρι τότε πεπραγμένων παρουσιαζόταν νωθρός, νωχελικός, ασταθής, με 1002 αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα, ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια άρχιζε να δείχνει έναν άλλο εαυτό, διαφορετικό, και να κυνηγάει να διασώσει την ποδοσφαιρική του αξιοπρέπεια, και μόνο αυτή. Και ερχόμαστε στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός περνάει από το Βικελίδης, κάνοντας παράλληλα το πιο ουσιαστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η διαφορά παραμένει στο +7, και έρχεται το ντέρμπι. Το οποίο, ΑΝΑΘΕΜΑ κι αν κάποιος σ αυτή τη χώρα γνώριζε την πραγματική σημασία του, πριν καν ξεκινήσει. Τα δεδομένα λοιπόν είναι τα εξής. Το πρωτάθλημα, αν κοιτούσε κανείς τη συνέχεια του προγράμματος, και αν έκρινε από την μέχρι τότε παρουσία των 2 ομάδων, είχε ΚΡΙΘΕΙ. Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ως προς την έκβαση του πρωταθλήματος, δεν θα άλλαζε τίποτα, κατά 95% τουλάχιστον. Και ποιος μου λέει εμένα ότι ο ΟΣΦΠ θα γκέλαρε άλλες 2 φορές μετά το ντέρμπι (άντε πες μια μες τη Τούμπα), αλλά ακόμη καλύτερα, ποιος μου λέει εμένα ότι ο φετινός ΠΑΟ θα κέρδιζε ΟΛΑ τα εναπομείναντα (7) ματς. Ας μη γελιόμαστε. Το συγκεκριμένο ντέρμπι ήταν ό,τι είχε απομείνει στον ΠΑΟ για να διασώσει μια άκρως αποτυχημένη χρονιά. Και το πάλεψε, και το δικαιούνταν.

Απορώ όμως, αν θα γινόντουσαν όλα όσα έγιναν, και αγωνιστικά, και διαιτητικά, και μέσα και έξω από το γήπεδο, αν εδώ και μια εβδομάδα, από την περασμένη Κυριακή, οι δημοσιογράφοι δεν εμφάνιζαν το ντέρμπι ως <<ματς της χρονιάς>>, με διάφορες γραφικότητες που πλαισίωναν τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, μέχρι και χτες το πρωί, εξώφυλλα των εφημερίδων τους. Παρουσίαζαν το χθεσινό ματς ως ματς τίτλου, έδιναν φρούδες ελπίδες στους φιλάθλους του ΠΑΟ, άναβαν τα αίματα στους φιλάθλους του ΟΣΦΠ. <<Τους πωρώνει>>, <<όλα για όλα>>, <<πάρτε το μές το σπίτι τους>>, <<τελείωσε το>>, <<ΠΗΔΗΞΤΕ στη κορυφή>>, <<βάλε το κόκκινο φουστάνι>> κα άλλες τέτοιου είδους γελοιότητες που σαφώς δυναμίτιζαν ένα ήδη μπαρουτοκαπνισμένο (όπως σε όλα τα ντέρμπι) κλίμα. Με αυτή τη νοοτροπία που προώθησαν λοιπόν, που ΑΠΟΡΩ πως θα ήταν τα πράγματα αν η διαφορά δεν ήταν 7 βαθμοί αλλά 3, η 2, οι μεν Παναθηναϊκοί το πίστεψαν, οι μεν Ολυμπιακοί τσίτωσαν ακόμη περ/ρο, και έτσι φτάσαμε σε αυτά που παρακολουθήσαμε χτες. Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι ότι οι ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στους δημοσιογράφους.

Γιατί αυτοί ήταν που κάνανε, αρχικά 35000 Ολυμπιακούς μέσα στο γήπεδο, άλλους 15000 Ολυμπιακούς έξω από αυτό να προσπαθούν να μπουν μέσα, και άλλους 3500000 ανά την Ελλάδα να ασχολούνται υπέρ του δέοντως με ένα ματς του οποίου η σημασία ήταν καθαρά γοήτρου και τίποτε παραπάνω. Αυτοί ήταν που μετέτρεψαν τον διαιτητή Καλόπουλο σε κριτή του πρωταθλήματος, και όχι σε κριτή του ματς, με αποτέλεσμα να θέλει να τελειώνει το ματς μια ώρα αρχίτερα και όσο πιο αναίμακτα γίνεται, και κατά συνέπεια να επιδίδεται σε τόσο εξόφθαλμα λάθη (δεν μπαίνω καν στη λογική του <<στημένου>>, γελάω και μόνο που το σκέφτομαι).

Αυτοί ήταν που κάνανε 150 <<Ολυμπιακούς>> να μπουν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του ματς και να κυνηγήσουν παίχτες και παράγοντες του ΠΑΟ για να τους χτυπήσουν Αυτοί ήταν που κάνανε παίχτες και παράγοντες των 2 ομάδων να ψάχνονται για: <μανούρες, ντου, ποιος θα την πει σε ποιόν, εγώ σου την είπα περ/ρο, άμα είστε μάγκες σας περιμένουμε Κολωνό, 150 μηχανάκια διπλά, χωρίς σιδερικά, μόνο χέρια, κ όχι κάτω απ τη μέση>>. Αυτοί ήταν που έφτασαν στα άκρα τον φίλαθλο Παναθηναϊκό, τον έκαναν να πιστέψει ότι χάθηκε όπως χάθηκε, το πρωτάθλημα, και όχι το ματς, και κατά συνέπεια η οργή του ήταν πολύ μεγαλύτερη από την δικαιολογημένη. Αυτοί, στην τελική, ήταν που έδιωξαν έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες που έχουν περάσει από τα Ελληνικά γήπεδα, τον Σισέ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναζητήσουμε ευθύνες, ας αναλογιστούμε ποιοι προκάλεσαν, και όχι ποιοι τελικά διέπραξαν τα χθεσινά αίσχη.

Καληνύχτα σας..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;