LARRY HEARD a.k.a MR. FINGERS @ YOGA BALA

Το RBMA σε συνεργασία με το ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ και τις OUTRO παρουσιάζουν το απόλυτο house party της νέας χρονιάς με καλεσμένο έναν από τους θεμελιωτές της παγκόσμιας House σκηνής!

Can you feel it?
Η συμβολή του αμερικανού και γεννημένου στο Σικάγο Larry Heard, υπήρξε καταλυτική για κάθε μετέπειτα παραγωγό που επηρεάστηκε από την αμερικάνικη house, καθώς ήταν από τους πρώτους που συνδύασαν τον ρυθμό της disco με την ενέργεια και τον φουτουριστικό ήχο του acid house.

Την περίοδο της έκρηξης της house σκηνής, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Larry Heard ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο ήχο του, ξεκινώντας την πορεία του με διάφορα ψευδώνυμα όπως Mr. Fingers ή Fingers Inc.(μαζί με τους Robert Owens και Ron Wilson στα φωνητικά) και δημιουργώντας μερικά από τα πιο γνωστά singles της εποχής όπως είναι τα “Mystery of Love”, “You’re Mine”, “Distant Planet”, και “Bring Down the Walls”.

To αξεπέραστο house single “Can you feel it” κυκλοφόρησε το 1986, κατακλύοντας τα dancefloor σε Αμερική και Αγγλία, για να ακολουθήσει το remix με το sample “I have a dream”, από τον θρυλικό λόγο του Martin Luther King το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της house μουσικής.

Ο Larry Heard υπήρξε από τους παραγωγούς εκείνους που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό και τον ήχο τηςβρετανικής acid house σκηνής στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τότε ήταν που κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album (Another Side), ως Fingers Inc., στην Jack Trax Records (1988), ενώ ένα χρόνο αργότερα έδωσε και πάλι το στίγμα του παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή του smash hit “French Kiss” του Lil’ Louis ανοίγοντας την πόρτα μεγάλων δισκογραφικών εταιριών και το δρόμο για μεγαλύτερα ακροατήρια. Η δισκογραφία του Larry Heard – σε αντίθεση με τους περισσότερους house παραγωγούς – είναι πολύ μεγάλη και εκτείνεται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τις μέρες μας, σε πολύ σημαντικά label, όπως Jack Trax Records, DJ International, Trackmode κ.α.

Yoga Bala
Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή, τηλ: 210 3311335

Ώρα έναρξης: 23.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

(δελτίο τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;