Τμήμα Μαιευτικής | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Μαιευτικής έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη που περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος Μαιευτικής με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομίας και εξέλιξη.

Προπτυχιακές Σπουδές

Μαθήματα γενικής υποδομής των επιστημών υγείας πρόνοιας
Ανατομία, Φυσιολογία, Νοσολογία, Διαιτητική, Φαρμακολογία, Παιδιατρική, Βιοχημεία, Χειρουργική, Μικροβιολογία, Κοινωνική Υγιεινή, Γενική Νοσηλευτική, Ψυχολογία.

Μαθήματα ειδικότητας
Μαιευτική, Γυναικολογία, Νεογνολογία.

Ειδικά Μαθήματα
Μαιευτική Φροντίδα, η Γυναικολογική Νοσηλευτική, η Νοσηλευτική Νεογνού, η Δεοντολογία και Νομοθεσία Επαγγέλματος.

Επαγγελματικά Δικαιώματα – Προοπτικές Απασχόλησης

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μαιευτικής απασχολούνται, είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι, με την εφαρμογή της νοσηλευτικής φροντίδας της εγκύου, επιτόκου, λεχώνας και νεογνού, της γυναικολογικώς άρρωστης, καθώς επίσης με την οργάνωση και εφαρμογή του οικογενειακού προγραμματισμού και υγιεινολογικής εκπαίδευσης ατόμων ή ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους. Επίσης, απασχολούνται στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την εκάστοτε κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Μπορούν, εξάλλου, να εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικής ιεραρχίας, της σχετικής με τον τομέα ειδικότητάς τους, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, μπορούν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν επί διετία ασκήσει τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με το αντικείμενο εκπαίδευσης, σε νοσοκομεία ή άλλο Ίδρυμα υγείας αναγνωρισμένο για το σκοπό αυτό και μετά τη χορήγηση σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του τμήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;