Ντοκυμαντέρ | «Απαγορεύεται το Κάπνισμα»

Από neolaia.gr Team 13 Ιανουαρίου 2011

Το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, στις 15:45 η ET1, θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «Απαγορεύεται το κάπνισμα», σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου. Το επεισόδιο αποτελεί το έβδομο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου «Μία κοινωνία. ένα όνειρο».

Στην Ελλάδα, ο μισός σχεδόν πληθυσμός καπνίζει, ενώ οι υπόλοιποι υπομένουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος ως παθητικοί καπνιστές. Πρόσφατα μάλιστα τέθηκε σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Το ντοκιμαντέρ «Απαγορεύεται το κάπνισμα», παρουσιάζει τις εθνικές πολιτικές κατά του καπνίσματος, τη στάση των καπνιστών, αλλά και των μη καπνιστών απέναντι στο τσιγάρο, καθώς και τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που λειτουργούν στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:

Οι πολιτικές απαγόρευσης φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα; Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικότερα με πολιτικές πρόληψης και ενημέρωσης ή με απαγορευτικά μέτρα και νόμους θέματα που έχουν να κάνουν με την υιοθέτηση ή την απόρριψη αξιών, στάσεων και συμπεριφορών; Πώς μπορούμε ως ενεργοί πολίτες να συμβάλουμε στην ανάδειξη νέων κοινωνικών προτύπων και αξιών;

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Μία κοινωνία. ένα όνειρο» προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 15:45 από την ΕΤ-1. Σκοπός της είναι να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα, που καθημερινά απασχολούν την κοινωνία μας, να προβάλει την προσπάθεια των ΜΚΟ και το ρόλο του εθελοντή ως ενεργού πολίτη, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με το κοινωνικό, πολιτικό γίγνεσθαι, δίνοντας κίνητρο δράσης κυρίως στις νέες γενιές.

Ο προγραμματισμός της ΕΤ-1 για τη μετάδοση των ντοκυμαντέρ είναι: Κάθε Σάββατο στις 15:45, επανάληψη το ίδιο βράδυ στη 1:30 τη νύχτα και επανάληψη την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα.Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της σειράς στη διεύθυνση http://www.dreamsociety.gr