Δακτύλιος και στη Θεσσαλονίκη;

Από neolaia.gr Team 12 Ιανουαρίου 2011

Την εφαρμογή δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης μελετά η νέα δημοτική αρχή της πόλης, με στόχο να περιορίσει την έκταση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, ενώ μίλησε για απαγορεύσεις κυκλοφορίας ΙΧ και για τη δημιουργία ενός πράσινου φράγματος που θα κρατά μακριά τα αυτοκίνητα από το ιστορικό κέντρο.

Ο δήμαρχος διαμήνυσε ότι οι αρμόδιοι θα δείξουν μηδενική ανοχή στα διπλοπαρκαρισμένα και επισήμανε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ακόμη και δαγκάνες, που θα ακινητοποιούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στις σκέψεις του νέου δημάρχου συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα για πιο υψηλά πρόστιμα, αφού αυτά που ισχύουν σήμερα δεν είναι αρκετά υψηλά για να αποτρέψουν τους παραβάτες.

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε ιδιαίτερα για τα διπλοπαρκαρισμένα, τα οποία, όπως είπε, θα εκλείψουν, ενώ έκανε αναφορά και στους δικυκλιστές που κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, φαινόμενο που επισήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει. «Τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια θα τα πυροβολούμε», είπε χαριτολογώντας και πρόσθεσε: «Σε γενικές γραμμές, αυτό που δε θα γίνεται αποδεκτό είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά. Μερικοί λειτουργούν σαν να είναι η πόλη αυλή τους. Αυτό θα σταματήσει».

tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ