Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο | Αποκλεισμός από Εργαζομένους

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου, μέχρις ότου να ανακληθούν οι απολύσεις 6 συμβασιούχων διοικητικών υπαλλήλων, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Η ανακοίνωσή τους:

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμβασιούχων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 2011, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους 6 συμβασιούχους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι απολύθηκαν με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ και αποφασίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος μέχρι να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2010 ανακοινώθηκε από τον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών σε 6 διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΑΠ η μη ανανέωση των συμβάσεών τους από τις αρχές του 2011, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος. Σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένοι διοικητικοί υπάλληλοι εργάζονται στο ΕΑΠ από το 2003 με σύμβαση ανάθεσης έργου και καλύπτουν επιτυχώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία και ανάπτυξή του. Επίσης 4 από τους προαναφερθέντες υπαλλήλους απαρτίζουν σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Συμβασιούχων στο ΕΑΠ. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δ.Σ. για άμεση επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιδρύματος, παραμένει προκλητικά αδιάφορος.

Η απόλυση προφανώς δεν οφείλεται, ούτε σε παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ούτε γίνεται για οικονομικούς λόγους καθότι μέσα στο διάστημα των τελευταίων μηνών έχουν προσληφθεί περίπου 20 νέοι συμβασιούχοι. Από την πλευρά της Διοίκησης του ΕΑΠ ως επιχείρημα απόλυσης των 6 υπαλλήλων προβάλλεται άστοχα και αόριστα η υπεροχή σε προσόντα των νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων χωρίς να παρέχεται καμία δυνατότητα υποβολής ένστασης, αφού εσκεμμένα δεν έχει επισήμως κοινοποιηθεί η λίστα των «επιλεγέντων με τα επιπλέον προσόντα». Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και απορίες για τον τρόπο μεθόδευσης της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Καλούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΠ σε άμεση συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων για την οριστική λύση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Επίσης καλούμε όλους τους Τοπικούς Θεσμικούς Φορείς (Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχο Πατρέων, Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου κ.α.) να εκδηλώσουν την ενεργή συμπαράστασή τους στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;