1,5 λίρες για την αυτοβιογραφία του Ασάνζ

Από nmpardakis 26 Δεκεμβρίου 2010

Ένα τεράστιο συμβόλαιο υπέγραψε ο ιδρυτής της ιστοσελίδας των αποκαλύωψεων, Τζούλιαν Ασάνζ. Παραπάνω από 1,5 εκατ. λίρες στοιχίζει λοιπόν η αυτοβιογραφία του όπου με αυτό το συμβόλαιο ο γνωστός σε όλους μας Τζούλιαν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, έναντι των κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών στη Σουηδία.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει την σήμερα Κυριακή (26/12) η βρετανική εφημερίδα Sunday Times ανακοινώνει την υπογραφή του εν λόγω συμβολαίου, δηλώνοντας:

«Δε θέλω να γράψω αυτό το βιβλίο, αλλά θα το κάνω. Εχω ήδη ξοδέψει 200.000 λίρες για δικαστικά έξοδα και πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να διατηρήσω τον Wikileaks.

Ο Ασάνζ τονίζει στη συνέντευξή του ότι θα λάβει 800.000 δολάρια (600.000 ευρώ) από τον αμερικανό εκδότη του Αλφρεντ. Α. Κνοπφ και 325.000 λίρες (380.000 ευρώ) από το βρετανικό εκδοτικό οίκο Canongate. Εξάλλου, άλλα συμβόλαια θα τού αποφέρουν συνολικά 1,1 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου στη Βρετανία και οδηγήθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας έξω από το Λονδίνο, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και με εγγύηση, ενώ νέα ακρόαση ορίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου.

Η ακροαματική δικαδικασία για την ενδεχόμενη έκδοσή του στη Σουηδία θ΄αρχίσει στις 7 Φεβρουαρίου και ενδεχομένως να διαρκέσει πολλούς μήνες καθώς είναι πιθανό να ασκηθούν πολλές εφέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ