Teranga Beat Release Party | Yoga Bala

::-:: TERANGA BEAT RELEASE PARTY ::-::

Keith Slater a.k.a. Boiling Point (UK)

Αδαμάντιος Καφετζής a.k.a. Teranga Beat (GR)

ΣABBATO 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

YOGA BALA

(Ρήγα Παλαμίδου 5-7, Ψυρρή, Τηλ.: 210331335)

Με αφορμή την πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία του νεοσύστατου label Teranga Beat, με τίτλο “Diamonoye Tiopité”, μία συλλογή από σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό δύο εκ των σημαντικότερων εκφραστών της Σενεγαλέζικης μουσικής Idrissa Diop & Cheikh Tidiane Tall, το Yoga Bala πλημμυρίζει –το Σάββατο 27 Νοεμβρίου- με ήχους από τη Δυτική Αφρική.

Ο Keith Slater (a.k.a Boiling Point), ο “ειδικός” στην Αφρικανική μουσική που ξεχωρίζει για τις δημοφιλείς soul & rare groove βραδιές του και την funky tropical ατμόσφαιρα, προσγειώνεται στην Αθήνα με μία βαλίτσα σπάνιων βινυλίων Αφρικάνικου ήχου (που θα ζήλευε κάθε συλλέκτης μουσικής) για να βρεθεί αντιμέτωπος στα decks με τον Αδαμάντιο Καφετζή γνωστό και ως Teranga Beat και ιδρυτή του ομώνυμου label.

Μια βραδιά εμπνευσμένη από τους Afrobeat & funky tropical ήχους από την Σενεγάλη, την Αιθιοπία, τη Γκάνα, το Μάλι και τη Νιγηρία!

Σκοπός του Τeranga Beat label είναι να αναδείξει τις καλύτερες ηχογραφήσεις της χρυσής εποχής της Σενεγάλης και της Δυτικής Αφρικήςγενικότερα, που κυκλοφόρησαν από το 1960 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όλες σχεδόν οι ηχογραφήσεις δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά ή έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε τοπική αγορά.

Η πρώτη κυκλοφορία της Teranga Beat αποτελείται από σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις της περιόδου ’69 έως και ’76, του Idrissa Diop (a.k.a Idy) και του Cheikh Tidiane Tall, οι οποίοι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Σενεγαλέζικης μουσικής, συνδύασαν τους παραδοσιακούς ήχους της Αφρικής με την salsa, εμπνέοντας τους περισσότερους μουσικούς της εποχής, αλλά και μετέπειτα γενιές καλλιτεχνών.

Όλες οι κυκλοφορίες του label διανέμονται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική από το 360 – ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ Independent Record Shop.

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;