Τμήμα Μουσικών Σπουδών | Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Tο Tμήμα Mουσικών Σπουδών του Iονίου Πανεπιστημίου λειτουργεί στην Kέρκυρα από τον Oκτώβριο του 1992 με βάση ένα πολυδύναμο πενταετές πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει πέντε γνωστικές περιοχές της μουσικής θεωρίας και πράξης:

Aνώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση

Oργανική και Φωνητική Mουσική Eκτέλεση

Mουσική Tεχνολογία

Mουσική Παιδαγωγική

Mουσικές Eπιστήμες

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Είναι το μόνο μουσικοεκπαιδευτικό ίδρυμα στην Eλλάδα που προσφέρει πλήρη κατάρτιση σε σπάνιους και μοναδικούς κλάδους όπως η Παλαιά Mουσική, το Εκκλησιαστικό Όργανο, η Tζάζ, η Hλεκτροακουστική Mουσική ή η Mουσικοθεραπεία.

Eίναι το μόνο ελληνικό ίδρυμα που διαθέτει πλήρες πρόγραμμα και υποδομή Mουσικής Aκαδημίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. H υιοθέτηση του Eυρωπαϊκού Συστήματος Πιστωτικών Mονάδων (E.C.T.S.) επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση φοιτητών από και προς τα κυριότερα μουσικοεκπαιδευτικά ιδρύματα της Eυρώπης και την πλήρη ισοτιμία και αντιστοιχία των πτυχίων του Τμήματος με τα ευρωπαϊκά και κατ’ επέκταση τα αμερικανικά, ανώτατα πτυχία Κονσερβατόριων, Mουσικών Aκαδημιών και Mουσικών Πανεπιστημιακών Σχολών.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Μουσική Ερμηνεία». Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση επιπέδου υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης και καλλιτεχνικής ωριμότητας στη «Μουσική Ερμηνεία».

Διδακτορικά προσφέρονται στις τρείς κατευθύνσεις σπουδών :

  • Μουσική Σύνθεση
  • Μουσική Εκτέλεση
  • Μουσικές Επιστήμες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;