Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο | Παρουσίαση

Tο Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε με το άρθρο 9 του N. 1894/90 όπως τροποποιήθηκε αυτό με το άρθρο 17 του N. 1966/91. Έτσι πραγματοποιήθηκε το όραμα του Παναγή Χαροκόπου (1835-1911) για την εκπαίδευση των γυναικών και παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα για την πλήρη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των διαθετών, αφ΄ενός Παναγή Χαροκόπου και αφ’ ετέρου Σπύρου Χαροκόπου και Ευανθίας Χαροκόπου-Πετρούτση, σύμφωνα με τη βούλησή τους. Ο σχεδιασμός και η όλη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στηρίζεται σε διεθνή πρότυπα και σε επιστημονική μελέτη, που εκπονήθηκε με εντολή του Υπουργείου Παιδείας.

Το 1906 αγοράστηκε οικόπεδο 20.000 τ.μ. στην Καλλιθέα, επί του οποίου ανηγέρθη (1915-1920) εκπαιδευτήριο με τη φροντίδα του αδελφού του Σπυρίδωνα Χαροκόπου. Το 1959 προσετέθη σ’ αυτό το κτίριο μια νέα πτέρυγα. Η κτιριακή υποδομή του Πανεπιστημίου ανακαινίσθηκε πλήρως τα έτη 1993-1994 και συμπληρώθηκε με την ανέγερση ενός νέου κτιρίου κατά τη διετία 1999-2000.
Στο ανωτέρω κτιριακό συγκρότημα στεγάσθηκε το 1929 η «Χαροκόπειος Ανωτάτη Σχολή», η οποία έπαυσε να λειτουργεί το 1990 με την ίδρυση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Τμήματα

Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας

Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής

Τμήμα Γεωγραφίας

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

Πρόσβαση

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην Καλλιθέα, κατά μήκος της Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου (πρώην Λεωφ. Θησέως), αρ. 70 (πύλη πεζών και αυτοκινήτων) στη μέση ενός πάρκου ανάμεσα στις οδούς Ευαγγελιστρίας και Χαροκόπου, στη δεξιά πλευρά της λεωφόρου (κάθοδος, από Αθήνα προς Καλλιθέα). Το Πανεπιστήμιο διαθέτει εσωτερικό χώρο στάθμευσης.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΜΕΤΡΟ:
Σταθμός ΤΑΥΡΟΣ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της πράσινης γραμμής του παλαιού ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά

ΤΡΟΛΕΪ:
Γραμμή 1 (Πλατ. Αττικής [-Πλατ Συντάγματος] – Τζιτζιφιές- Μοσχάτο)
Γραμμή 5 (Λαμπρινή – Πλατ. Συντάγματος – Τζιτζιφιές)
Κατεβαίνοντας από Αθήνα:
Στάση Καραγιάννη (γωνία Λεωφ, Ελ. Βενιζέλου και Ευαγγελιστρίας)
Στάση Χαροκόπου (γωνία Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου και Χαροκόπου)
Ανεβαίνοντας από Μοσχάτο (γρ. 1) ή Τζιτζιφιές (γρ. 5):
Στάση Χαροκόπου

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:
040 (γραμμή Αθήνα – Πειραιάς)
Κατεβαίνοντας από Αθήνα:
Στάση Χαροκόπου
Ανεβαίνοντας από Πειραιά:
Στάση Αγ. Πάντων

Από κομβικά σημεία

Από το αεροδρόμιο:
Επιβιβάζεστε στον προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι το σταθμό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ και αλλάζετε με το ΜΕΤΡΟ (γραμμή μπλέ), ή απευθείας, το ΜΕΤΡΟ μέχρι το σταθμό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Εκεί αλλάζετε και παίρνετε την πράσινη γραμμή του παλαιού Ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατεβαίνετε στο σταθμό ΤΑΥΡΟΣ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Από το Σταθμό Λαρίσης:
Επιβιβάζεστε στο ΜΕΤΡΟ κόκκινη γραμμή (Αγ. Αντώνιος – Αγ. Δημήτριος) ΠΡΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ μέχρι το σταθμό ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκεί αλλάζετε και παίρνετε την πράσινη γραμμή του παλαιού Ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατεβαίνετε στο σταθμό ΤΑΥΡΟΣ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Από το Λιμάνι του Πειραιά:
Παίρνετε το ΜΕΤΡΟ πράσινη γραμμή του παλαιού Ηλεκτρικού Πειραιάς – Κηφισιά προς Αθήνα, και κατεβαίνετε στο σταθμό ΤΑΥΡΟΣ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Από το σταθμό ΤΑΥΡΟΣ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
Βγαίνοντας από το σταθμό, επιλέγετε την έξοδο προς την οδό Παναγ. Τσαλδάρη.Ακολουθείτε την οδό Αγίων Πάντων που ξεκινά ευθεία μπροστά σας, μέχρι την Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου (γωνία με την εκκλησία των Αγ. Πάντων). Από εκείνο το σημείο στρίβετε αριστερά στη Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου προς τα πάνω, διασχίζετε την οδό Χαροκόπου και συναντάτε την γωνία του πάρκου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;