Συνταγές Μαγειρικής | Σπιτική Μπουγάτσα

Από Γ. Τσαλίκης 10 Νοεμβρίου 2010

Καλησπέρα και πάλι φίλοι και φίλες. Αυτήν τη φορά, επιστρέφουμε στην διαδικτυακή μας κουζίνα, με γλυκό! Και τι γλυκό! Μπουγάτσα!

Υλικά

960 γρ. γάλα
240γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
320γρ φύλλο μπακλαβά
Βούτυρο για τα φύλλα

Πασπάλισμα

320γρ ζάχαρη άχνη
1κουταλιά του γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να κάψει με μια φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βράσει και να πήξει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε  σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να δέσουν τα αυγά με το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας πότε-πότε.

Λιώνουμε λίγο βούτυρο, αλείφουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε 8 φύλλα μπακλαβά (περισσότερα από τα μισά) αλείφοντας κάθε ένα με βούτυρο.

Ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, και βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, ένα-ένα, βουτυρώνοντάς τα. Με μυτερό μαχαίρι κόβουμε το περίσσευμα του φύλλου γύρω-γύρω στο ταψί και το πετάμε. Στη συνέχεια χαράζουμε την επιφάνεια του φύλλου σε κανονικά κομμάτια. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθεί επί 30-40 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα, και είμαστε έτοιμοι!

Περισσότερες συνταγές, στο Neolaia Οινομαγειρέματα!