Καλησπέρα και πάλι φίλοι και φίλες. Αυτήν τη φορά, επιστρέφουμε στην διαδικτυακή μας κουζίνα, με γλυκό! Και τι γλυκό! Μπουγάτσα!
Υλικά
960 γρ. γάλα
240γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
320γρ φύλλο μπακλαβά
Βούτυρο για τα φύλλα
Πασπάλισμα
320γρ ζάχαρη άχνη
1κουταλιά του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να κάψει με μια φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βράσει και να πήξει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να δέσουν τα αυγά με το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας πότε-πότε.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο, αλείφουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε 8 φύλλα μπακλαβά (περισσότερα από τα μισά) αλείφοντας κάθε ένα με βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν, και βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, ένα-ένα, βουτυρώνοντάς τα. Με μυτερό μαχαίρι κόβουμε το περίσσευμα του φύλλου γύρω-γύρω στο ταψί και το πετάμε. Στη συνέχεια χαράζουμε την επιφάνεια του φύλλου σε κανονικά κομμάτια. Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθεί επί 30-40 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα, και είμαστε έτοιμοι!
Περισσότερες συνταγές, στο Neolaia Οινομαγειρέματα!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Γραφικές Τέχνες
Πλήρης Απασχόληση
19-12-2023
Βούλα
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Αθήνα