Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας | ΠΑΜΑΚ

Σε μια κοινωνία και οικονομία που βασίζεται στη γνώση, η τεχνογνωσία, και ειδικότερα η κατανόηση των νέων ή αναδυόμενων τεχνολογιών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό ώστε αυτός να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά ή και απλά να λειτουργεί αποδοτικά και ανταγωνιστικά, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Έτσι η Διοίκηση Τεχνολογίας αποτελεί κρίσιμο τμήμα της στρατηγικής σκέψης μιας σύγχρονης επιχείρησης ή οργανισμού.

Η Διοίκηση Τεχνολογίας έχει ως κεντρικό στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να αναδιοργανωθούν και να παράγουν νέα ή καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες πάντα με βάση και αναφορά στην τεχνολογία. Με άλλα λόγια η Διοίκηση Τεχνολογίας ασχολείται με τη Διαχείριση της Καινοτομικής Αλλαγής τόσο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν επιχειρήσεις και οργανισμοί, όσο και στους ίδιους τους φορείς στο σύνολό τους.

Το στέλεχος Διοίκησης Τεχνολογίας συνδέει τις στρατηγικές λειτουργίες με όλες τις λειτουργικές περιοχές μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ της στρατηγικής – επιχειρηματικής λογικής από τη μια πλευρά και της επιστημονικής – τεχνολογικής προσέγγισης από την άλλη. Η δουλειά του είναι να συνδέει και να συντονίζει συστηματικά την επιστήμη και τεχνολογία με την επιχειρησιακή ή οργανωσιακή στρατηγική.

Το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στελεχών διοίκησης και παραγωγής για επιχειρήσεις και οργανισμούς με έντονο τεχνολογικό προσανατολισμό, τόσο στη δομή και οργάνωσή τους όσο και στα προϊόντα ή υπηρεσίες που παράγουν, με άξονα πάντοτε τις ψηφιακές και τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες.

Προπτυχιακές Σπουδές

Σύμφωνα με το ιδρυτικό κείμενο του Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας οι πτυχιούχοι του Τμήματος θα πρέπει να συνδυάζουν

(α) γνώσεις οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών, και

(β) τεχνολογικές γνώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών συστημάτων.

Οι πτυχιούχοι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε τομείς σχεδίασης και προτυποποίησης, έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων, μάρκετινγκ, πωλήσεων και υποστήριξης αντίστοιχων υπηρεσιών, διοίκησης και ποιοτικού ελέγχου τεχνολογικών τμημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών, διοίκησης καινοτομίας και τεχνολογικής αλλαγής, μελετών επιχειρηματικής και τεχνολογικής ανάπτυξης κ.λ.π.

Επομένως, ένας μακροσκελής αλλά πιο πλήρης τίτλος του Τμήματος είναι “Τμήμα Διοίκησης παραγωγής και προώθησης καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών, διαχείρισης τεχνολογικής αλλαγής επιχειρήσεων και οργανισμών, με την υποστήριξη της ψηφιακής και τηλεπικοινωνιακής Τεχνολογίας”.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;